Falder gang på gang: Børnene diskuterede Jørgen Leths fremtid på plejehjem bag hans ryg

18/11/2023 16:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Joan Llado/Splash/Ritzau Scanpix
Selvom digteren ikke vil erkende det, er han ved at være ældre, hvilket medfører nogle vanskeligheder for ham i dagligdagen.

Mest læste i dag

Den ikoniske filmskaber og digter Jørgen Leth har trukket danskerne ind i sit indre univers og delt sin komplekse kamp mod alderdommen i hans seneste udgivelse, "Sidste udkald for rejsende Jørgen Leth".

I bogen afsløres det, hvordan Jørgen Leths fire børn – Karoline, Kristian, Asger og Tomas – hemmeligt har holdt møder om Jørgen Leths fremtid på et plejehjem, velvidende at deres far var imod denne idé. Disse begivenheder er blevet rapporteret af SE & HØR.

Bogen giver også indblik i Jørgen Leths gentagne fald, der ofte har ført til alvorlige og ubehagelige situationer. Hans børn udtrykker stor bekymring over disse hændelser.

En særlig dramatisk episode beskrives, hvor et fald på toilettet resulterede i skader, og Jørgen Leth lå urørlig i flere timer i sit eget tis. Han deler ydmygt sin oplevelse af at være ude af stand til at ringe efter hjælp og kæmpe for at rejse sig fra gulvet.

Selv efter en hjerneprocedure, der blev udført for at lindre trykket, fortsætter Jørgen Leth med at kæmpe mod gentagne fald, hvilket efterlader ham både fysisk og mentalt udfordret.

Trods disse udfordringer er det klart, at Jørgen Leth foretrækker at undgå et plejehjem og i stedet ønsker at tilbringe sine sidste dage et sted, der ikke minder om et plejehjem.

Det fremgår tydeligt, at Jørgen Leth nærer en vis modstand og en følelse af tristhed over tanken om at blive ældre.