Efter støtte til ’gode mænd’: Kritikken vælter ned over Puk Elgård

19/03/2021 13:41

|

Redaktionen

Foto: Puk Elgård/Instagram

Mest læste i dag

“I går flækkede jeg åbenbart internettet”, skriver Puk Elgård.

“Jeg synes, det er på tide, at vi hepper på de gode mænd.”

Sådan skriver Puk Elgård i et opslag på Instagram, hun lagde på det sociale medie i går.

I opslaget giver Puk Elgård udtryk for, at det er vigtigt, at vi også husker, at der findes “gode mænd”, og det er på tide, at de også bliver hyldet, ifølge hende.

Opslaget kommer i kølvandet på debatten om, at mange kvinder er bange for at færdes i det offentlige rum. På sociale medier har kvinder delt forskellige taktikker, når de eksempelvis skal hjem fra en veninde. Nøgler mellem fingrene, telefonopkald undervejs og bestemte ruter.

Men det er ikke alle, der synes, at Puk Elgårds budskab giver mening. At det virker mærkeligt, at mænd skal heppes på for at opføre sig som normale mennesker. Blandt andet skriver en følger:

“Er ikke i tvivl om, at dit opslag er skrevet med hjertet på det rette sted, for der er dit hjerte altid, men jeg synes ikke, at det er et passende tidspunkt at hylde almindelige gode mænd, for at være almindelige gode mænd. Jeg synes, du får drejet debatten som handler om en ægte frygt, vagtsomhed og utryghed hos kvinder, inkl mig selv, over på mænd, og at de skal hyldes for at opføre sig på en måde som burde være forventelig."

Samtidig er det også følgere, der er glade for Puk Elgårds opslag.

Pia Kjærsgaard er en af de mange, der også har kommenteret:

“Sådan en mand har jeg. Jeg er heldig,” skriver hun.

Opslaget har modtaget over 3.000 kommentarer, og nu har Puk Elgård valgt at blande sig i debatten, som hendes eget opslag har medfødt.

“I går flækkede jeg åbenbart internettet”

I sit seneste opslag på instagram skriver Puk Elgård.

“I går flækkede jeg åbenbart internettet. Jeg har fået næsten 3.000 kommentarer. Det viser, at den vigtige debat om forholdet mellem mænd og kvinder optager mange,” skriver hun og uddyber, at hun ikke er ude på at grave “endnu dybere grøfter”, og hun er glad for, at folk blander sig i debatten.

“Jeg skal lige tygge mig igennem alle jeres beskeder og danne mig et overblik, men foreløbig tak for både love and hate,” afslutter hun.