Mor chokeret over regning efter restaurantbesøg i Aarhus: 280 kr. for to karafler med vand

15/06/2024 13:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Restaurantbesøget tog en drejning, da regningen kom.

Mest læste i dag

En solrig søndag i Aarhus var planlagt som en hyggelig frokost med smørrebrød og havudsigt for Mette Rasmussen og hendes familie. Men deres besøg på Restaurant NorR tog en uventet drejning, da regningen kom, og to karafler danskvand kostede hele 280 kroner, ifølge B.T.

Mette Rasmussen fortalte Århus Stiftstidende, som først delte historien: “Hvis det koster 40 kroner at få vand per person, så forventer jeg også en vis service. Det fik vi ikke. Det er sindssyge priser for en karaffel vand. Jeg blev så harm.«

Problemerne begyndte allerede ved ankomsten, hvor Mette, hendes mand, deres to børn og et vennepar med deres barn måtte vente længe på både drikkevarer og mad.

Tålmodigheden blev sat på prøve, og de overvejede at forlade stedet, men besluttede at blive. En lille time senere blev maden endelig serveret.

Efter frokosten og et enkelt glas vand til hver, blev regningen delt mellem de to familier. Her kom chokket: På restauranten betaler man 40 kroner per person for vand, hvis man ikke bestiller andre drikkevarer. Dette inkluderede også Mette Rasmussens etårige datter, der kun havde sin sutteflaske og ikke havde drukket af vandet.

Hun følte sig snydt, da hun skulle betale for et barn, der ikke drikker danskvand. Til sidst fik hun dog refunderet de 40 kroner for datteren.

Marianne Frøkjær Bonde, gæsteansvarlig på Restaurant NorR, udtrykte forståelse for Mettes frustration over oplevelsen, men understregede, at prisen på 40 kroner for vand eller danskvand ad libitum er standard på markedet og tilføjede: "Du sidder på en af Aarhus' bedste lokationer, du får vandet serveret, du skal ikke vaske op, og du kan endda også vælge at få danskvand, hvis du har lyst."

Mette Rasmussen ønsker nu at starte en debat om, hvad der er rimeligt at tage for vand på restauranter. Trods hendes forståelse for, at restauranter må tage betaling for vand, mener hun, at prisen bør være fair og gennemsigtig. Og frem for alt, at børn, der ikke drikker vandet, ikke skal tælle med i regnestykket.