5 legendariske vandreture i Frankrig, du skal opleve, før du dør

01/07/2024 11:24

|

Nicolai Busekist

Foto: Tobias Mrzyk / Unsplash
Frankrig er et ideelt land til vandreture med sine varierede og smukke landskaber. Kulturarv, bjerge, dale, enge eller strande. Man kan roligt sige, at landet er rigt på ting at opdage.

Mest læste i dag

For dem, der elsker vandring (og natur), finder du her fem legendariske vandreture i Frankrig. I denne artikel vil du opdage, at der er et væld af betagende vandretur, du har mulighed for at opleve i Frankrig.

1. Tour du Mont-Blanc (GR TMB)

Tour du Mont-Blanc, der også er kendt som GR TMB, er en af Europas mest ikoniske vandreture.

Denne utrolige rute rundt om Mont-Blanc giver dig mulighed for at besøge denne del af Frankrig samt at vandre på stier i Italien og Schweiz. Tour du Mont-Blanc tager dig gennem smukke enge, sneklædte passager og storslåede panoramaer.

Du vil også kunne opdage de forskellige landsbyer i nærheden af Alpernes højeste top.

Distance: Cirka 170 kilometer for hovedruten. Varighed: Fra 1 uge til 10 dage. Rute: GR TMB passerer gennem Savoie, Haute-Savoie, Schweiz og Italien.

2. Calanques de Marseille (GR 98)

Stien GR 98 i Bouches-du-Rhône går gennem Calanques Nationalpark og er relativt krævende. Den giver en fantastisk udsigt over Middelhavet med dets smukke vand og karakteristiske klippeformationer.

For dem, der ønsker en kortere vandretur i nærheden, er det muligt at tage GR 98-51. Denne rute fra Marseille til Cassis byder på cirka 25 km vandring og giver mulighed for at se Cap Canaille, som er Europas højeste klippe.

Distance: Cirka 62 km. Varighed: Cirka 21 timers vandring. Rute: Afgang fra La Madrague og ankomst til Massif de la Sainte-Baume.

3. Sentier des Douaniers (GR 34)

Det er svært at tale om legendariske vandreture i Frankrig uden at nævne GR 34, som også er kendt som Sentier des Douaniers.

Valgt som franskmændenes foretrukne GR i 2018, præsenterer denne rute langs den bretonske kyst den særlige egenskab at være den længste i Frankrig, men også en af de mest tilgængelige.

Under denne lange kystvandring kan du beundre skønheden ved Den Engelske Kanal og Normandiets kyster, inden du opdager Atlanterhavet i Bretagne.

Distance: Cirka 2000 kilometer. Varighed: Cirka 100 dage. Rute: Afgang fra Mont-Saint-Michel-bugten i Manche (50) og ankomst til Saint-Nazaire i Loire-Atlantique (44).

4. Fra Atlanterhavet til Middelhavet (GR 4)

GR 4 er en rejse fra øst til vest gennem Frankrig og dets mangfoldighed. Denne rute med landlig karakter går gennem 13 departementer, hvilket giver mulighed for at nyde en bred vifte af landskaber og smukke steder.

Bemærk, at GR 4 har en meget varierende sværhedsgrad afhængigt af strækningen, og nogle dele kan være vanskelige.

Varighed: Cirka 2 måneder for den komplette rute. Rute: Afgang fra Grasse i Alpes-Maritimes (06) og ankomst til Royan i Charente-Maritime (17).

5. Chemin de Stevenson (GR 70)

GR 70, der bedre er kendt som Chemin de Stevenson, inviterer dig til at følge forfatteren Robert Louis Stevensons fodspor gennem Cevennerne.

Denne eventyrrejse, der ikke efterlader noget uberørt, giver dig mulighed for at besøge fire forskellige departementer og opdage et autentisk og landligt Frankrig.

Distance: Cirka 272 kilometer. Varighed: Cirka 12 dage. Rute: Afgang fra Puy-en-Velay i Haute-Loire (43) og ankomst til Alès i Gard (30).