Dette advarselstegn bør enhver katteejer være opmærksom på

17/09/2023 13:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Har du en kat? Så bør du måske lige læse med her.

Mest læste i dag

De fleste katteejere er velkendte med deres kat og kan nemt aflæse dens signaler. Ikke desto mindre findes der et tegn, der kan fortolkes på forskellige måder og derfor måske går ubemærket hen.

Derfor bør alle katteejere have en god forståelse af, hvad dette tegn betyder.

Når en kat lige har nydt et velsmagende måltid, vil den typisk slikke sig om munden. Dette signal indikerer, at katten er mæt og tilfreds.

Men hvis katten begynder at slikke sig om munden på andre tidspunkter, kan det faktisk have en helt anden betydning.

En ekspert i katteadfærd, Nicky Trevorrow fra Cats Protection, deler i en video, som du kan se nederst i denne artikel, mere information om katteadfærd.

I videoen går hun igennem forskellige former for adfærd hos katte, som er nyttige at kende, hvis man er katteejer.

Et af de tegn, hun nævner, er, når katten slikker sig om munden.

Et vigtigt tegn at kende

Dette tegn er vigtigt at forstå. "Hvis en kat slikker sig om munden, kan det skyldes forskellige årsager. For eksempel, hvis de netop har spist, vil du se, at de slikker sig om munden grundigt," forklarer hun.

"Men det kan også være et tegn på ubehag eller stress. Når katte føler sig stressede, er det afgørende at give dem et sted at gemme sig og mulighed for at komme op i højden," tilføjer hun.

Du kan finde flere oplysninger i videoen nederst i denne artikel.

Hvis du er katteejer, er det dog også afgørende at kunne genkende, hvornår din kat har det godt. For eksempel er der fem klare tegn på, at din kat elsker dig.

Et af disse tegn er, når din kat ruller sig om på ryggen og viser sin mave. Dette er et tegn på fuld tillid, da kattens mave er dens mest sårbare område.

Kattens mave indeholder mange vitale organer, så når katten føler sig tryg, lader den dig røre ved dens mave. Når din kat ruller sig om på ryggen og inviterer dig til at nusse dens mave, viser den, at den elsker dig og har fuld tillid til dig.

Du kan finde mere information om de fem tegn på, at din kat elsker dig, i denne video.