Advarsel til hundeejere: Velkendt legetøj kan være livsfarligt for din hund

28/07/2023 16:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En hund mistede næsten livet, efter at have leget med dette populære legetøj.

Mest læste i dag

Ejeren af Loki indså først, at der var noget galt, da hunden på mystisk vis blev syg efter at have leget og derefter nægtede at spise.

Hunden fra Wolverhampton blev hurtigt kørt på hospitalet, hvor dyrlægerne gjorde en overraskende opdagelse - to tennisbolde i maven.

Lokis bekymrede ejer, Amy, sagde dog, at hun hurtigt vidste, at noget var galt, efter de var færdige med at lege Lokis yndlingsleg. Det skriver The Sun.

"Det var først, da Loki nægtede at spise og begyndte at blive syg, at vi indså, at der var noget galt. Han var stadig aktiv og legesyg, men det lignede ikke Loki at undlade mad," sagde hun.

Der var behov for en nødoperation hurtigt, hvor dyrlæger formåede at fjerne begge bolde fra Lokis mave.

Dyrlægen Catherine Burke, der behandlede Loki på dyrehospitalet, sagde, at han var meget heldig, at de opdagede boldene, da de gjorde. Det skriver The Sun.

"Lokis situation var et spørgsmål om liv eller død - uden operation ville han sandsynligvis være død. En af boldene sad fast i hans mave, hvilket forhindrede ham i at holde maden nede," sagde hun.

Catherine brugte også hændelsen til at advare andre om de farer, tennisbolde kunne have for deres kæledyr.

"Størrelsen af tennisbolde, og måden de hopper på, betyder, at der er en risiko for, at bolden kan sætte sig fast bagerst i din hunds hals og få dem til at blive kvalt. Hvis dette sker, så prøv at bevare roen, og hvis det er sikkert at gøre det, kan du forsøge at fjerne den via munden," sagde hun og tilføjede:

"Den kan dog være meget glat og svær at fjerne. Hvis du ikke kan fjerne den, skal du straks kontakte din dyrlæge for en akut tid. Tennisbolde er dækket af et filtlag, som ligner gulgrøn fuzz og er også slibende, hvilket betyder, at den har en sandpapirlignende effekt. Over tid kan det slide på din hunds tænder og forårsage smerte og besvær med at tygge."

I stedet for tennisbolde anbefales legetøj og bolde specielt designet til hunde, da disse er mindre tilbøjelige til at falde fra hinanden, når de tygges.

Det bedste er at finde en bold, som er så stor, at hunden ikke kan komme til at sluge den eller få den galt i halsen.