Veronica blev forbløffet af sønnens skolefoto - intet kunne have forberedt hende på dette

03/07/2023 14:37

|

Sebastian Ilsøth

Photo: Photomic
Den årlige skolefotodag: Et øjeblik fyldt med glæde og et minde for livet!

Mest læste i dag

Men ikke alle oplever det på samme måde. For nogle år siden var der tid til skolefoto på en skole i Varberg, en by i det sydvestlige Sverige.

Veronica Appelgren var meget utilfreds og ked af det, da hendes søn kom hjem med årets billede.

Veronica er mor til Elis, der lider af cerebral parese og bruger kørestol på grund af sin sygdom.

"Jeg var både ked af det, vred, chokeret og sur på samme tid," forklarede Veronica Appelgren til det svenske nyhedsmedie SVT.

Hendes søn havde længe glædet sig til dagen, hvor klassen skulle fotograferes. Han havde brugt lang tid på at vælge, hvilket tøj han skulle have på.

Da han kom hjem fra skolen den dag, ville han ikke svare sin mor, da hun spurgte, hvem han havde siddet ved siden af på billedet.

Da Veronica så billedet, indså hun, hvorfor Elis ikke ville svare hende. Han var blevet placeret helt ude i siden af billedet, ikke sammen med resten af klassen, men ved siden af sin lærer.

Veronica ønsker at bruge denne hændelse som en læreoplevelse. Derfor delte hun billedet på sociale medier.

"Mit budskab er, at vi skal være opmærksomme på, at sådanne ting stadig sker i dag, selvom der tales meget om inklusion. Jeg deler dette for at skabe en dialog, der kan føre til noget positivt," fortalte hun SVT.

"Når det kan ske i skolen, er det ikke overraskende, at eksklusion også finder sted andre steder i samfundet."

Efter hændelsen besluttede både skolen og fotografifirmaet at tage billedet om. Et billede, hvor Elis ikke blev placeret væk fra de andre elever.