Så stor var hans næse: Rekorden har stået urørt i 300 år.

25/08/2023 04:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Twitter/Reddit
Rekorden for verdens længste næse blev sat i starten af 1700-tallet, og den er endnu ikke blevet slået.

Mest læste i dag

I starten af det attende århundrede levede en individ ved navn Thomas Wedders. På trods af sit knappe økonomiske overskud, fraværet af en aristokratisk titel eller nogen form for bemyndigelse, er hans navn alligevel blevet indskrevet i historiebøgerne af en særdeles unik og bemærkelsesværdig grund - nemlig dimensionen af hans næse.

Wedders' næse var i virkeligheden så monumental, at den har besiddet en langvarig position i Guinness World Records som den mest omfangsrige næse, der nogensinde er blevet registreret ifølge Unilad. Denne imponerende titel bibeholder han frem til i dag, selv posthumt.

Udsagnet om hans næses imponerende størrelse er blevet påskønnet af Guinness World Records. Selv om der mangler fotografisk bevis fra den tidsalder, eksisterer skriftlige dokumenter, som vidner om hans næse, der tilsyneladende målte hele 19 centimeter i længde. Så påfaldende var dens størrelse, at flere skriftlige kilder hentyder til den, og der findes tilmed en beskrivelse af, hvordan hans volumniøse og vægtige næse muligvis kunne have haft en negativ påvirkning på hans helbred, hvilket resulterede i hans tidlige død.

Foto: Twitter/Reddit

Selv om der ikke fandtes kameraer på den tid, blev Wedders' næse alligevel så iøjnefaldende, at den er blevet fordybet i Ripley's "Tro det eller ej!" tegneserien og genskabt som en voksfigur, der er udstillet på et af deres museer.

Tegning af Wedders fra 1800-tallet / Foto: The Strand Magazine, Vol. XI,

Thomas Wedders er ligeledes blevet hædret efter sin afgang som den officielle indehaver af rekorden for verdens længste næse i Guinness World Records. Hans beskæftigelse i et cirkus og hans bortgang i starten af halvtredserne er yderligere aspekter af den bemærkelsesværdige saga om denne herre med den ekstraordinære næse.