Mike var ude og gå en tur og fandt dette: Nu står han til at modtage over 8 millioner kroner

09/10/2023 13:06

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Det sker ikke ligefrem hver dag.

Mest læste i dag

Nogle dage ser verden lysere ud, og andre dage føles som om lykken smiler. Sådan oplevede Mike for nylig, og nu står han over for muligheden for at indkassere en betragtelig sum på over 8,5 millioner kroner.

Mike, en mand på 45 år, har i årevis anvendt sin metal-detektor til at søge efter skatte og hemmeligheder.

For ikke så længe siden stødte han på noget helt ekstraordinært: Han blev den første person nogensinde til at afdække en skjult keltisk vogn, som har været begravet i mere end 2.000 år. Nyheden blev først rapporteret af The Mirror.

I oldtiden blev magtfulde høvdinge begravet med deres vogne, heste, våben og andre dyrebare ejendele. Et af de mest bemærkelsesværdige fund i denne forbindelse var en ansigtsmaske, som hurtigt greb folks opmærksomhed.

Mike har nu officielt fået anerkendt sin opdagelse som en skat og kan se frem til en kontant belønning, der muligvis overstiger 8,5 millioner kroner.

"Ikke til at fatte. Jeg har altid læst om andres fund og set dem på tv, og jeg har altid drømt om at gøre noget lignende. Det er stadig surrealistisk og livsforandrende," udtalte Mike.

National Museum Wales har meddelt, at de vil arbejde på at erhverve dette bemærkelsesværdige fund:

"Denne skat kan have været vidne til nogle historiske begivenheder fra oldtiden, hvor jernalderfolkene forsvarede deres livsstil og kultur mod det voksende romerrige. At bevare og undersøge noget af denne betydning kræver betydelige ressourcer og samarbejde med flere partnere, og vi vil arbejde på at sikre, at vi har midlerne til at fortsætte undersøgelserne," udtalte museet.