Derfor har en skolelærer rejst næsten 3 millioner kroner til en morder

24/08/2023 21:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Adskillige tusinder af individer har besluttet at give tilsammen omkring 2,8 millioner kroner til en ung kvinde, der tog en 37-årig mands liv ved gentagne gange at stikke ham i brystet med en kniv over 30 gange, af en helt unik årsag.

Mest læste i dag

I en tragisk hændelse for to år siden blev en 15-årig amerikansk pige ved navn Pieper Lewis involveret i en fatal hændelse, hvor en 37-årig mand ved navn Zachary Brooks mistede livet. Ifølge rapporter fra Unilad blev Brooks stukket over 30 gange i brystet med en kniv af den unge pige.

Den forfærdelige hændelse udspillede sig i en lejlighed i storbyen Des Moines. Pieper Lewis, der nu er 17 år gammel, har for nylig modtaget sin retlige straf. Hun blev fundet skyldig i uagtsomt manddrab og vold. Dette resulterede i en dom på 20 års betinget fængsel med en prøvetid på fem år. Derudover pålagde retten hende at betale en erstatning på $150.000 (svarende til 1,1 millioner kroner) til offerets familie.

17-årige Pieper Lewis / Foto: Retten i Polk County

Der er dog en bred opfattelse af, at situationen måske også har en anden side. Der er påstande om, at Pieper selv kan have været et offer. Angiveligt blev hun gentagne gange udsat for voldtægt af Zachary, før den skæbnesvangre dag, hvor hun tog hans liv. Dette perspektiv har ført til en støttebølge for Pieper, der nu har modtaget betydelig støtte fra både offentligheden og hendes skolelærer, Leland Schipper.

Schipper har taget initiativ til en vellykket indsamling med det formål at hjælpe Pieper. Målet med indsamlingen var at dække erstatningskravet på $150.000 samt et yderligere erstatningskrav på $4.000 fra staten. Derudover er målet at støtte Piepers drøm om at gå på college eller universitet og at give hende muligheden for at hjælpe andre unge ofre for seksuelle forbrydelser. Indsamlingen har overgået alle forventninger og har nu nået en imponerende sum på $380.000 (svarende til 2,8 millioner kroner).

Schipper har udtalt, "De indsamlede penge vil blive brugt på følgende måder: Først og fremmest til at dække Piepers erstatningskrav på $150.000, dernæst det yderligere erstatningskrav på $4.000 fra staten. Derudover vil midlerne blive anvendt til at fjerne økonomiske barrierer for Piepers uddannelsesmæssige drømme samt give hende mulighed for at støtte andre unge ofre for seksuelle forbrydelser. Tak til alle, der har bidraget!"

Schipper har også forklaret, at indsamlingen er det mindste, hun kan gøre for at støtte Pieper, idet hun mener, at den retlige dom ikke har været retfærdig. "Pieper står over for fem års prøvetid, hvor hun skal leve næsten fejlfrit for at undgå en fængselsstraf på 20 år. Hun vil også blive pålagt at udføre omfattende samfundstjeneste årligt og gennemgå narkotest, kurser og terapi. Vejen mod reel frihed vil være udfordrende for Pieper, der stadig er en ung teenager, der har oplevet en dybt traumatiserende begivenhed. Det er klart, at vores retssystem har sine mangler."

Håbet er, at Piepers sag vil bidrage til en bredere forståelse af behovet for reformer i det amerikanske retssystem. Ifølge Schipper er dette dog en proces, der vil tage "årtier" at gennemføre.