Chefen kræver, at ung mand fjerner sin makeup på arbejdspladsen: Hans svar går nettet rundt

27/07/2023 11:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Scott Lapanche
Scott Lapanches skrev et genialt og eftertænksomt svar, der nu deles af tusinder på nettet, efter at chefen kritiserede ham for at bære for meget makeup på arbejde.

Mest læste i dag

Skal mandlige ekspedienter bruge makeup? Og hvor meget er passende?

Disse spørgsmål er måske noget, som Scott Lapanches chef bør tænke over endnu engang, efter at hans overordnede bad ham om at fjerne sin makeup fra ansigtet, rapporterer det britiske Independent.

Scott Lapanche fra Wakefield, England, havde flere gange haft makeup på, mens han arbejdede som ekspedient i computerforretningen Currys PC World. Men da butikken fik en ny leder, blev han bedt om at tage sin makeup helt af.

Da han nægtede, blev han bedt om at 'tone det lidt ned', hvilket fik Scott Lapanche til at føle sig frustreret.

Den 20-årige medarbejder følte, at det var diskriminerende, da ingen af hans kvindelige kolleger blev konfronteret med deres brug af makeup.

Sådan så Scott Lapanche ud, da hans chef bad ham om, at tone sin make-up ned Foto: Scott Lapanche

Det fik Scott Lapanche til at udtrykke sine frustrationer på Facebook, da han gik hjem og satte sig foran computeren.

"Jeg har arbejdet der i otte eller ni måneder, og jeg har aldrig fået kritik for min makeup. Tværtimod har min chef altid støttet mig."

"Men tidligere denne uge fik vi ny ledelse, og da jeg mødte op på arbejde som mit sædvanlige fantastiske jeg, blev jeg bedt om at tage min makeup af. Da jeg nægtede, sagde de, at jeg skulle tone det ned. Undskyld mig, tone det ned? Man kan ikke nedtone et mesterværk," skriver Scott Lapanche i sit Facebook-opslag.

Scott Lapanche er ivrig bruger af make-up på både arbejde og som her i sin fritid. Foto: Scott Lapanche

Han vedhæftede en selfie, hvor man kunne se hans ansigt med et forholdsvist neutralt lag af makeup.

"Det er 2017, en tid hvor vi fejrer pride hele sommeren. Derfor er det forkert, når man så åbenlyst diskriminerer," afslutter Scott Lapanche sit frustrerede udbrud på Facebook.

Da butikskæden ikke har nogen officiel politik vedrørende makeup, beklagede en talsmand fra Currys PC World episoden som et enkeltstående tilfælde.

"Scott er stolt af sit udseende, og Currys PC World er stolte af deres medarbejderes forskellighed," udtaler talsmanden til avisen.

Scott Lapanches opslag har været viralt, og indtil nu har det fået over 23 tusind reaktioner og næsten 3500 delinger.

Her er hele hans opslag: