25-årig får besked om kun seks måneder tilbage: Familie kunne ikke genkende ham

21/07/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Mange mennesker kæmper med overvægt, og det kan være en kamp at tabe sig. Men for nogen er det livstruende og nødvendigt at de taber sig.

Mest læste i dag

Matthew Houser fra Bristol i Virginia, USA, har altid været overvægtig og har kæmpet med dette problem. Samtidig har han også lidt af depression og lavt selvværd.

Efter at være blevet indlagt på hospitalet for nylig, blev Matthew informeret af lægerne om, at han kun havde seks måneder tilbage.

"Jeg lå simpelthen på dødslejet. Jeg tænkte, ja, det er slut. Jeg kan lige så godt begynde at planlægge min begravelse," fortæller Matthew til Sosialnytt.

Lægerne var meget klare i deres udmelding: Hvis du ikke taber dig drastisk hurtigt, så dør du. Denne besked modtog Matthew, da han vejede 360 kilo.

Den 25-årige har kæmpet med overvægt siden barndommen. Derudover har han lidt af depression og angst. Men efter at have planlagt sin egen begravelse indså Matthew, at det ikke kunne slutte på den måde. Han besluttede at tage ansvar for sit eget liv og ændrede sit liv fuldstændigt.

"Pludselig en dag var jeg på hospitalet, og så skete der bare noget. Man skal gøre noget, hvis man vil ændre sit liv," fortæller Matthew.

Matthew begyndte at føre dagbog over alt, hvad han spiste. Han begyndte også at træne og efter kort tid trænede han to timer, seks gange om ugen.

På mindre end tre år tabte Matthew 270 kilo. Han tabte sig så meget, at hans familie og venner ikke kunne genkende ham.