Derfor er barndommen den bedste periode til at udvikle disse færdigheder, og eksperter fra Harvard er klar over dette. I denne artikel kan du læse om otte vaner, der hjælper dine børn med at studere, få de bedste karakterer og udmærke sig med stor intelligens.
Alle mennesker er unikke, og som børn gennemgår vi en proces, hvor vi ønsker at være og gøre alt, hvad vi forestiller os. I barndommen er vores hjerner som svampe, men det er vigtigt at sikre, at informationen ikke går tabt og at den bevares.
Dette skyldes, at vores hjerner er mest plastiske i denne periode, men denne plasticitet aftager gradvist med alderen. Derfor er det vigtigt at fokusere på børns læring og udvikling, hvilket ikke kun får dem til at udmærke sig i skolen og samfundet, men også giver dem sikkerhed til at håndtere udfordringer som nervøsitet, tvivl eller spænding ved eksamener.
Nu hvor du har en idé om, hvor vigtigt det er for børn at udvikle deres evner fuldt ud, kan du her læse om de otte bedste vaner anbefalet af en Harvard-ekspert og to anerkendte psykologer. Disse metoder sikrer børns succes.
Hvilke otte vaner hjælper børn med at forbedre deres karakterer, ifølge Harvard? Disse metoder stammer fra bogen 'Make It Stick: The Science of Successful Learning,' skrevet af psykologerne Henry L. Roediger III og Mark A. McDaniel fra Washington University samt Peter C. Brown fra Harvard University.
Den første vane handler om studier: Forfatterne understreger, at en god nattesøvn er afgørende for at hjælpe hjernen med at lagre information.
Det er vigtigt at stimulere børns sind. Eksperterne understreger, at sindet er som en muskel, der skal trænes for at opretholde og styrke neurale forbindelser. Dette hænger sammen med den første vane.
At skrive i hånden er afgørende for at hjælpe med at fastholde information, da det hjælper med at syntetisere og forstå indholdet dybt.
At læse højt er en vane, der stimulerer hukommelsen og gør det lettere at huske det, der læres.
Med hensyn til læsning anbefaler eksperterne at undgå at læse den samme bog gentagne gange. Det er bedre at læse dybt og undgå tvangslæsning, som kan føre til stress og gøre det sværere at huske det læste.
At skifte mellem fag er en anden anbefalet vane, da det hjælper hjernen med at arbejde på langtidshukommelsen og forblive forbundet.
En anden vane er at være vedholdende med forskellige studieteknikker, som at markere vigtige ting, lave praktiske øvelser og stille spørgsmål, der styrker analysen af indholdet.
Den sidste vane er at aktivere den ikke-dominerende hånd ved at bruge den til at spise, skrive og udføre andre aktiviteter. Dette hjælper også hjernen med at opbygge flere forbindelser og fremskynde læringen.