To døde i Tesla-ulykke: Ingen sad på førersædet

20/04/2021 13:11

|

Redaktionen

USA
Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Det endte fatalt, da to personer ifølge politiets udsagn, valgte at overlade styringen til en Tesla. Bilen endte med at køre af vejen og ramte et træ, hvorefter den brød i brand.

The Guardian skriver, at to mænd er omkomne efter en ulykke med en Tesla. Officielle kilder udtaler, at de ikke mener, at bilen havde nogen fører, og Teslaen derfor havde fået overladt kontrollen af bilen.

”Der sad ingen i førersædet,” udtalte Sgt. Cinthya Umanzor fra Harris County Constable Precinct 4 om udheldet, det skete lørdag aften.

På Twitter skriver Elon Musk, direktør i Tesla, at bilen ikke havde aktiveret autopilot.

Ulykken skete øjensynligt da Teslaen, der er en 2019 Model S, kørte med høj hastighed ind i et sving. Hermed røg bilen væk fra kørebanen og kørte direkte ind i et træ, hvor den brød ud i flammer.

Da ilden var slukket, fandt politiet de to passagerer i bilen. Den ene sad i passagersædet foran i bilen, mens den anden sad på bagsædet i Tesla.

Ulykken lægger endnu mere pres på Tesla, der har været under kritik efter flere ulykker med deres semiautomatiske køresystem. I alt oplyser myndighederne, at der er åbnet 27 undersøgelser om ulykker, der har involveret Teslaer.

Elon Musk udtalte i januar, at han forventer enorme overskud fra dets fulde selvkørende software. Her udtalte han, at han er "meget sikker på, at bilen vil være i stand til at køre sig selv med en pålidelighed, der overstiger menneskelig pålidelighed allerede i år". På Twitter skrev han i forgårs, at en Tesla med autopilot er har 10 gange reduceret risiko for at være involveret i et uheld.