Tivoli Friheden udvider: Når helt nye højder

24/03/2023 12:25

|

Thea Andersen

Foto: Google Maps

Mest læste i dag

Når Tivoli Friheden i Aarhus slår hul på parkens 120. sæson, skærtorsdag den 6. april, kan besøgende se frem til en unik og anderledes oplevelse, der bringer naturen helt tæt på. De udvider nemlig med en klatrepark på 8000 m2.

De dragende højder skaber en helt ny måde at mærke Friheden på.

I den historiske, smukke Havreballe Skov, der omkranser Tivoli Friheden, troner de 5 klatrebaner frem i trætoppene og byder på et smukt udsyn over parken fra 3 - 15 meters højde.

Banerne er fordelt mellem 39 træer med 57 platforme og intet mindre end 69 klatremomenter, der giver udfordringer til alle; både de øvede og de mindre øvede.

Det skriver Aarhus' forlystelsespark i en pressemeddelelse.

Hjertet af klatreparken centrerer sig omkring en 15 meter høj klatreskulptur, der knejser sig i Svanesøen og fungerer som én af de 57 platforme, man trygt kan lande på mellem de mange svævebaner. Den resterende del af klatreparken breder sig i skovbrynet bag parkens store udendørsscene og omkring Svanesøen.

Klatreparken åbner den 18. maj og allerede nu kan adgang bookes på friheden.dk.

Tæt på naturen og ikke mindst historien

Allerede tilbage i 1815 blev skovområdet i Havreballe Skoven omtalt ‘Friheden’, der dengang var et yndet udflugtsmål for datidens aarhusianere.

Friheden var dengang - og er stadig den dag i dag - et naturfrirum for byens borgere, der manglede luft og plads til fællesskab.

At besøge den nye klatrepark er derfor en unik måde at udforske og bruge det lokale skov- og naturområde, som skaber rammerne for Tivoli Friheden og gør oplevelsen unik fra andre forlystelses- og klatreparker.

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, glæder sig:

- Vi glæder os lidt mere end sædvanligt, for midt i Maj har vi som den første klassiske forlystelsespark, premiere på en flot ny Klatrepark, hvor gæsterne kommer til at mærke adrenalin-kicket på en ny måde blandt de store gamle egetræers kroner, siger han og tilføjer:

Vi ved, at der er stigende interesse for aktiviteter der styrker samværet om oplevelser, hvor man skal bruge sin krop og sin fysik – og med baner af forskellig sværhedsgrad, og efter indledende grundig instruktion, så vil der være noget for enhver – såvel de forsigtige som de lidt mere vovede.

Uforglemmelige oplevelser for grupper

Tanken bag parkens nye klatrepark er at skabe oplevelser, hvor mennesker mødes, har det sjovt og bliver udfordret. Er man på udkig efter en aktivitet, der styrker sammenholdet og dynamikken, er klatreparken et sjovt og godt bud!

Det er både sjovt og lærerigt samtidigt med, at man virkelig får sat sine samarbejdsevner og evne til at kommunikere på prøve. Hvem vil ikke gerne svæve afsted med fuld fart under trætoppene?

Læs mere om klatreparken, se specifikke åbningstider og køb billetter på www.friheden.dk