Kvinde gav en halvtredser for en stol på genbrug. Det viste sig at være hendes livs bedste køb.

Genbrugsbutikker kan være fyldt med skjulte skatte.

Det kan kvinden, der købte træstolen, som tidligere i år blev solgt på en auktion gennem auktionshuset Swords Fine Art, i hvert fald skrive under på.

Godt nok syntes hun, at den var fin – men hun blev ifølge Good News Network meget overrasket, da stolen, hun selv havde købt i en genbrugsbutik i Brighton, viste sig at være et ‘vigtigt eksempel’ på Vienna Secession-møbler, og dermed mange penge værd.

Stolen, der var designet af Koloman Moser, fandt sin vej til auktionshuset Sworders, hvor den kom på auktion tidligere på året. Vurderingsmændene oplyser, at det er en moderne nyfortolkning af en traditionel stigestol, og at den er designet i 1902.

Koloman Moser var uddannet på Kunstakademiet og Kunstindustriskolen i Wien, hvor han blev professor i 1900. Han har designet en bred vifte af grafiske værker og sat sit navn på alt lige fra porcelæn til møbler.

Moser-stolen gik for intet mindre end 140.000 kroner på auktionen, skriver Sosialnytt.

Personen, der købte stolen under auktionen, vil bringe den tilbage til Østrig, hvilket auktionsholder John Black var særligt glad for. Se stolen her.