Intelligenstest: Kan du se, hvilket glas der er mest fyldt?

02/03/2024 18:38

|

Nicolai Busekist

Det er et intelligenstest, der ikke er nem, men heller ikke svær. Du skal finde ud af, hvilke glas, der er mest fyldt.

Mest læste i dag

Denne intelligenstest er velegnet til alle, da man ikke behøver at have en akademisk titel for at løse den. Det er også en sjov måde at fordrive tiden på, hvis du har et par minutter, du skal bruge på et eller andet. Testen handler om, hvilket af glassene, der indeholder den største mængde vand.

Det kræver ikke kun god observation, men også en logisk ræsonnering, da alle glas er ledsaget af forskellige genstande. Kun elleve sekunder får du til at observere glassene, vurdere det vand, der er hældt ind i dem, og hvordan objekterne kan påvirke løsningen.

Dette billede byder på fire glas fyldt med vand. I hvert af disse glas er der nedsænket et forskelligt objekt: en ske, saks, blyantspidser og en papirklips. Med logisk ræsonnering skal du finde ud af, hvilket af disse glas, der det største vandindhold?

Billedet taler klart: vandniveauet er det samme og størrelsen på glassene er ens. Og dog er der fire forskellige almindelige genstande i dem.

Foto: Reddit

Synes du, at det virker til at være umuligt at løse gåden på kun 11 sekunder? Intet problem. Det er nemlig langt fra alle, der er i stand til at løse denne test på så kort tid.

Ved at observere billedet, vil man hurtigt bemærke, at der er den samme mængde vand i alle de fire glas. Men hvordan er det muligt? Man skal vurdere de nedsænkede objekter. For dem, der har givet op, så finder man løsningen herunder:

Foto: Reddit

Glasset, der indeholder mest vand, er det med papirclipsen. Årsagen er enkel: faktisk har dette objekt den mindste og ikke den største volumen. Det optager derfor mindre plads nede i glasset, hvorfor der er mere vand.