Hjalmer overrasker: Scorer kæmpe tv-job

17/03/2023 12:09

|

Thea Andersen

Pressefoto

Mest læste i dag

Popsangeren Hjalmer springer ny ud som tv-vært.

Hjalmer står blandt andet bag store hits som 'Kom Sommer' og 'Kongespil' og har optrådt på tonsvis af scener i hele Danmark med sin musik.

Snart skal han på scenen igen – men denne gang handler det ikke om at synge.

Sammen med Fanny Bornedal og Nina Rask skal han nemlig være vært ved TV 2 Echos første awardshow, 'EchoPrisen'. Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse.

- I en tid med mange valg, mange indtryk og holdninger, oplever vi stadig nogen og noget, der bryder igennem mængden, der rører os, flytter os og samler os, siger TV 2-redaktør Peter Toldberg og tilføjer:

- Det er med afsæt i alt det, der har haft betydning for den danske ungdom det seneste år, at TV 2 Echo hylder de største, vigtigste og mest betydningsfulde inden for musik, lyd, sociale medier, tv og fiktion ved 'EchoPrisen'.

En vigtig hyldest

Til 'EchoPrisen' uddeles otte priser i kategorierne 'Dem vi hører', 'Dem vi ser' og 'Dem vi deler'.

Fælles for de nominerede er, at de har samlet os om festen, den fælles samtale og gjort en forskel, der har betydet noget særligt i 2022. Til festen i K.B. Hallen vil Echo give dem den tak, de fortjener, og overrække priserne til dem, danskerne har stemt på.

Ud over de otte priser byder aftenen også på uddelingen af det nystiftede EchoLegatet på 100.000 kroner.

Legatet overrækkes til en person, der enten gør en ekstraordinær indsats for unge via et konkret projekt, eller en der kæmper for en specifik sag, som ændrer eller kan ændre noget for alle os andre. EchoLegatet er personligt og tildeles ikke en organisation.

Blandt de nominerede til de tre priser 'Årets hit', 'Årets lyd' og 'Årets musiker' er blandt andre Andreas Odbjerg, Jada, Blæst samt podcastene 'Bandeland' og '112 for knuste hjerter'.

I kategorien 'Dem vi ser' uddeles også tre priser: 'Årets fiktion', 'Årets tv' og 'Årets skuespiller'. TV 2 Echo hylder også 'Årets forbillede' og 'Årets klip' i kategorien 'Dem vi deler'. Se den samlede liste over de nominerede til 'EchoPrisen' nedenfor.

Der er tale om en demokratisk afstemning, hvor det er danskerne, der bestemmer, hvem der løber med statuetterne. Afstemningen sættes i gang fra 17. marts på www.echoprisen.dk.

'EchoPrisen' finder sted i K.B. Hallen torsdag 30. marts og kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play søndag 2. april.