Ekspert afslører: Derfor skal du undgå at booke fly, der letter om eftermiddagen

07/07/2023 12:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Rejseeksperter afslører det optimale tidspunkt på dagen for flyrejser.

Mest læste i dag

Der er flere grunde til, hvorfor eftermiddagsflyvninger ikke er den bedste idé, da passagerer, der flyver senere på dagen, er mere tilbøjelige til at opleve problemer under rejsen.

Hvis du lider af flyskræk, bør du helt klart undgå eftermiddagsflyvninger, da turbulens ofte er mere udbredt på dette tidspunkt sammenlignet med om morgenen.

Ifølge piloten Jerry Johnson ændrer luften sig i løbet af dagen, og eftermiddagsflyvninger kan være mere urolige på grund af den opvarmede luft. Dette er blevet rapporteret af The Sun.

Når du flyver sent på dagen, har jorden haft mere tid til at blive opvarmet, hvilket kan resultere i "ustabil luft" og føre til turbulens under flyvningen.

Derudover er der større sandsynlighed for, at tordenvejr opstår om eftermiddagen sammenlignet med om morgenen, hvilket kan forværre en allerede urolig flyvning.

Så hvis du lider af flyskræk, anbefales det at booke en morgenflyvning.

"Hvis du er en nervøs flyver, så book en flyvning om morgenen. Opvarmningen af jorden forårsager ujævn luft senere på dagen, og der er større sandsynlighed for tordenvejr om eftermiddagen," udtalte Jerry Johnson.

Desuden er eftermiddagsflyvninger mere tilbøjelige til at blive forsinket end morgenflyvninger ifølge eksperter.

Gordon Smith, der har omfattende viden om kommerciel luftfart som redaktør af Airliner World, afslørede hvorfor det altid er bedst at flyve tidligt på dagen for at undgå uventede flyproblemer.

"Selvom det kan være bekvemt at flyve sent om aftenen, er der også risici forbundet. Lavprisselskaber afsætter normalt kun 30 minutter mellem landing og afgang hele dagen, så det kræver ikke meget, før tidsplanen skrider," udtalte han til Daily Mail.

"Problemerne kan eskalere, og senere afgange har større sandsynlighed for store forsinkelser," tilføjede han.

Data viser, at flyvninger, der afgår efter kl. 15.00, har den største risiko for aflysninger.

Faktisk er der i gennemsnit 50% større sandsynlighed for problemer med flyvninger, der afgår efter dette tidspunkt sammenlignet med dem, der flyver tidligere på dagen.

Tal fra FlightRadar24, der analyserede flyaflysninger sidste sommer, tyder på, at det bedste tidspunkt at flyve er sent om morgenen mellem kl. 11.00 og 12.00. Kun 0,75% af de planlagte flyvninger i dette tidsrum blev i gennemsnit forsinket eller aflyst, hvilket gør det til det bedste tidspunkt at flyve.