Efter Den store bagedyst-Exit: Havde håbet det ville trække op

15/11/2020 14:34

|

Lukas Jepsen

Foto: Den store bagedyst - DR

Mest læste i dag

Max måtte som den sjette deltager pakke bagegrejet sammen, og forlade det muntre telt.

Det hele startede glimrende for Max-Hoffman-Dose, da han blev den første deltager i årets udgave af Den store bagedyst, der vandt ”mesterbagerforklædet”. Men i syvende afsnit af det populære DR-program, sluttede rejsen altså for Max.

32-årige Max og de fire andre deltagere, fik i lørdagens udsendelse testet deres kendskab til fransk bagværk, og Max, der har tyske aner, var til slut den der måtte sige ”au revoir”.

Butterdejsudfordring

Man kan selvfølgelig kun spekulere i præcist hvad der ligger bag Max´s exit, men måske kunne hans vol-au-vent, være en forklaring.

En butterdejsudfordring, hvor de fire andre deltager holdte sig til den traditionelle metode, en butterdej med 144 lag, forsøgte Max for alvor at imponere med sin egen udgave.

Max forsøgte nemlig at lave en vol-au-vent med hele 768 lag, men det ambitiøse projekt kunne ikke helt levere det ønskede resultat. Max udtaler om det mislykkede forsøg

” Det er teknisk sværere at lave mange lag, så man kunne have håbet, det ville trække op,”

Men sådan gik det desværre ikke for Max, da hans vol-au-vent ikke var ordentlig færdigbagt.

Som en matematikeksamen

Sidenhen er det da også gået op for den 32-årige, at projektet måske var for ambitiøst.

”Da vi dukkede op i teltet dagen inden, snakkede vi, og så gik det op for mig, at jeg var den eneste, der ville lave flere lag end 144. Der fik jeg den velkendte fornemmelse af at komme ud fra en matematikeksamen og finde ud af, at man har et helt andet svar end de andre,”

Fem deltagere er altså nu reduceret til fire, og med kun to udsendelser tilbage af årets udgave, intensiveres konkurrencen.

Ottende og næstsidste afsnit af Den store bagedyst kan ses lørdag aften kl.20.00 på DR1.