Dame skældte 19-årige Kaja ud for at bruge handikap-toilettet: Det viste sig at være en stor fejl

12/02/2024 17:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Den unge kvinde fik sig en overraskelse, da en kvinde pludselig blev vred.

Mest læste i dag

19-årige Kaja Benedicte Moen Schöttker oplevede en uventet situation, da hun anvendte handicaptoilettet under et besøg i et shoppingcenter.

En kvinde blev overordentlig forarget over, at Kaja, som på overfladen så ud til at være i god fysisk form, gjorde brug af faciliteten for handicappede.

Det, den opbragte kvinde dog ikke var klar over, var, at Kaja Schöttker lider af en tarmsygdom ved navn Morbus Crohn, som nødvendiggør akut toiletbrug. Schöttker havde endda et handicapbevis, hun kunne vise frem til den forargede kvinde.

"Denne kvinde mente, at jeg ydmygede brugere af kørestole ved at anvende dette toilet," fortæller Schöttker til TV 2 Norge.

Kaja Benedicte Moen Schöttker, som er norsk, befandt sig i et shoppingcenter i Nordnorge, da hændelsen indtraf.

Selv efter Schöttker forklarede, at hun led af en sygdom, som legitimerede hendes brug af handicaptoilettet, forblev kvinden skeptisk. "Hun insisterede på, at jeg ikke skulle benytte toilettet, og selv da jeg viste hende mit handicapbevis, mente hun ikke, det var tilstrækkeligt," siger Schöttker.

Delte oplevelsen på Facebook

Denne ubehagelige episode fik den 19-årige til at dele sin oplevelse på Facebook, hvor hun har modtaget stor støtte.

"Det er vigtigt for mig, at folk bliver opmærksomme på denne sygdom og forstår, at handicaps ikke altid er synlige," udtaler hun.

På Facebook modtog hun den opbakning, den fremmede kvinde havde undladt at give. "Der har været mange positive kommentarer, og folk har kontaktet mig for at sige, at jeg er modig," siger Schöttker.

Ledelsen af shoppingcentret er også blevet opmærksom på situationen og har klargjort, at deres toiletter er tilgængelige for alle, uanset om døren er markeret med et handicapskilt.