Sundhedsminister bekræfter: Britisk mutation dræber håbet

12/02/2021 13:59

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det bliver ikke til flere genåbninger af samfundet lige foreløbigt.

På grund af frygt for mere smitsomme variant af corona kaldet B117, bedre kendt som den britiske mutation, vil der ikke blive åbnet mere op for samfundet foreløbigt, på trods af spekulationer om netop dette - Det skriver SE og HØR.

Det fortæller sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti, Liselott Blixt til B.T. Sundhedsordførerne har netop været til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke, og her blev det bekræftet, at nye genåbninger af samfundet, i øjeblikket ikke er en del af planerne.

”De siger, at de er færdige med at regne på smittetallene sidst i næste uge. Så de kommer nok først til at melde noget ud i uge otte,” – Lyder det fra Liselott Blixt og fortsætter:

”Når vi spørger til åbning af efterskoler, erhverv, skoleklasser - så får vi at vide, at det er noget, de regner på. Vi fik kun fremlagt nogle skitser,”

I et dokument fra Statens Serum Institut som B.T. er i besiddelse af, lyder det, at bekymringen for den nye, og langt mere smitsomme B117 er skyld i, at der ikke foreløbigt kan diskuteres genåbninger

”På baggrund af usikkerheden om udviklingen i B117, som forventes at være den dominerende variant fra medio/slutning af februar, fastholdes risikoniveauet på niveau 5 på landsplan og i alle regioner,” – Lyder det i dokumentet.