Padel tennis oplever eksplosiv vækst i Skandinavien

16/07/2021 14:24

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Annoncør betalt indhold

Padel tennis er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Skandinavien, og de fleste har efterhånden hørt om det eller endda prøvet det. Padel tennis er en kombination af klassisk tennis og squash, og har dets helt egen regelsæt, udstyr og baner.

Padel tennis kan spilles både indendørs og udendørs, og kan derfor spilles hele året rundt. Dette giver mulighed for at forbedre sig hele året rundt, fremfor at vente til næste sæson. Og især med Skandinaviens utilregnelige vejr, er det en fordel at mængden af indendørs baner er eksploderet.

Alt det praktiske

En bane brugt til padel tennis måler 10x20 meter, og har høje glasvægge i siderne, som aktivt bruges i spillet. Desuden, er der det klassiske net i midten af banen, som løber langs jorden. Pointsystemet er det samme som klassisk tennis, så har man kendskab til dette pointsystem, er det nemt at gå i gang. Man spiller fire personer ad gangen, det vil sige to mod to, og med glasvæggene i siderne, giver det langt bedre flow af spillet, samt mere spilletid end i almindelig tennis.

Padel tennis er på mange punkter også den perfekte begyndersport. Her serves altid med underhånd, modsat klassisk tennis, hvor man også må bruge overhånds-serv. Det er heller ikke de store fysiske krav til sporten, hverken i forhold til kondi, styrke eller teknik, dog kan det være en fordel at have en smule kondi. Desuden, er det et spil hvor man hurtigt bliver dygtig, da teknikken er nem at få indlært.

Hvorfor burde man spille padel tennis?

Padel tennis er en sport alle kan være med til, uanset alder og sportslige egenskaber. Eftersom padel tennis er blevet mere populært, er der kommet flere centre, der tilbyder denne sport. De fleste centre har åbent fra tidlig morgen til sen aften, så uanset hvornår man foretrækker at spille, er det højst sandsynligt en mulighed.

Man kan aftale med sine studiekammerater, kollegaer, venner eller familien om en omgang padel tennis. Det er sjov motion, og som sagt, alle kan være med. Man kan vælge at spille i bare en time til flere timer, og det er garanteret, at tiden bare kommer til at flyve forbi.

Hele Skandinavien er med på padel tennis

Ikke bare Danmark har fundet glæden ved padel tennis, men også resten af Skandinavien. Så tager man på ferie rundt omkring nabolandene, er det sandsynligt, at man kan finde et padel tennis center i nærheden. Padel tennis i Sverige og andre nordiske lande har banerne indendørs, som giver mulighed for at spille på trods af dårligt vejr, og når man bor heroppe nordpå, så er høj sol bare aldrig helt garanteret.

Padel tennis er mest udbredt i Spanien, og her har de flere udendørs baner end Skandinavien, på grund af deres konstant gode vejr. Dog kan man være heldig med en varm sommer, og så kan man finde enkelte udendørs baner i Skandinavien, de er bare ikke nær så udbredt.