Ekspert om nye restriktioner: Jeg tror ikke, man tør at gøre andet

05/02/2021 19:37

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Smittetallene er stadig relativt lave, men det kan snart ændre sig, mener ekspert.

Januar er sjældent en videre fornøjelig måned. Det samme må i den grad siges om dette års januar, hvor danskere i stigende grad har været hjemsendt.

Efter megen debat frem og tilbage, blev det for nyligt besluttet, at de mindste skoleelever, 0. til 4. klasse, fra på mandag skal tilbage på skolebænken, men den slags genåbninger skal vi ikke regne med at se i mange andre dele af samfundet.

Hvert fald ikke hvis man spørger Kim Sneppen, professor i biokompleksitet ved Københavns Universitet – Det skriver SE og HØR.

Professoren mener at dagens tal fra Statens Serum Institut, umiddelbart ser positive ud. Der er dog desværre et ’men’.

Statens Serum Institut kunne nemlig i går ud, at lige under 20% (19,4) procent af de positive prøver var den britiske coronamutation, B117.

”Den vokser ret meget. Omkring 1. marts vil den få overtaget, og så mister vi kontrollen. Der kommer smitten til at stige igen,” – Forklarer Kim Sneppen til SE og HØR.

Professoren mener derfor ikke at danskerne kan se frem til en bredere genåbning lige foreløbigt, og til spørgsmålet om hvorvidt februars restriktioner vil blive nødvendige og være gældende i marts, er svaret – ”Det tror jeg, desværre. Det er trist, men jeg tror ikke man tør gøre andet,”