Værste udbrud i månedsvis: Nu indføres nye restriktioner

05/08/2021 10:08

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Coronarestriktionerne har fået en gevaldig opstramning.

I Kina står landet lige nu over for det værste coronaudbrud i månedsvis.

Det har resulteret i, at flere fly er blevet aflyst, veje og jernbaner er blevet lukket og borgere opfordres til ikke at forlade den provins de bor i.

Det er primært Delta-varianten der driver frem i landet.

Den blev opdaget den 20. juli i Kina.

Delta-varianten har smittet mere end 400 personer i 25 byer i Kina.

Det har fået de kinesiske myndigheder til at reagere.

De opfordrer derfor de 11 millioner indbyggere i byen Wuhan til at lade sig teste.

Det var i millionbyen Wuhan, at coronavirus, efter sigende, blev opdaget første gang.

Derfor tager de kinesiske myndigheder heller ingen chancer.

Udover at der opfordres til at borgerene i Wuhan lader sig teste, opfordres der ligeledes til, at man ikke forlader den provins man bor i, med mindre det er strengt nødvendigt.

To provinser i Kina har ligeledes lukket helt ned for indenrigsflyvninger og i hovedstaden Beijing har de lukket 13 jernbaner, som konsekvens af den fremtrædende delta-variant.

Ifølge The Guardian menes det nye kinesiske smitteudbrud at stamme fra et udbrud med Delta-varianten blandt lufthavnspersonale i Nanjing og Lukou Lufthavn.

Her rengjorde personale fly fyldt med turister der havde været til en koncert i byen Zhangjoajie, hvor der var opstået et større smitteudbrud.

Ifølge Kinas oplysninger har de registeret over 105.000 smittetilfælde og 4848 er ifølge opgørelsen døde af coronavirus i hele pandemien.

I Kina bor der 1,4 milliarder mennesker og til sammenligning med Danmark, er der registreret 2550 dødfald med coronavirus.

Eksperter har dog sat spørgsmålstegn ved om hvorvidt man kan stole på Kinas offentliggjorte tal, i forbindelse med Covid.19.