Undskylder overfor tv-vært: Jeg troede at, du spiste babyer

02/02/2021 09:59

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et tidligere medlem af den ekstremt højreorienterede amerikanske konspirationsgruppe QAnon, har i et interview med den kendte amerikanske journalist Anderson Cooper, fortalt om de rygter og teorier der florerer i gruppen.

Det er bestemt ikke småsager der bliver spekuleret i, i den amerikanske konspirationsgruppe QAnon. Det kan det tidligere medlem af gruppen, australske Jitarth Jadeja, berette om.

Han var frem til sommeren 2019 overbevist om, at verden styres af et hemmeligt samfund er pædofile satanister fra den amerikanske venstrefløj.

Gruppen har fået ekstra stort fokus efter stormløbet mod den amerikanske kongres, hvor flere af de personer der var samlet til demonstrationen, og senere brød ind i kongressen, er kendte QAnon støtter.

Jitarth Jadeja deltog selvsagt ikke i optøjerne, men har nu i et interview med den amerikanske CNN-journalist, Anderson Cooper, delt nogle af de tanker og teorier der deles i den berygtede gruppe.

”Jeg var så langt nede i det her sorte konspirationshul, at jeg til sidst bare valgte og vragede i forhold til, hvilke historier jeg troede på,” – Siger Jadeja til Cooper, der efterfølgende spørger ind.

”Troede du på daværende tidspunkt, at demokrater, højtstående demokrater, og kendisser tilbad Satan og drak blod fra små børn?” – Spørger Journalisten, hvortil Jadeja svarer:

” Anderson, jeg troede, at du gjorde den slags. Og det vil jeg gerne undskylde for nu og her. Jeg er ked af, at jeg troede du spiste babyer,”

Ifølge Jitarth Jadeja var det dog ikke det eneste rygte der florerede om den amerikanske journalist.

”QAnon har specifikt nævnt dig, allerede meget tidligt … Du er stadig sådan en man taler om i dag, der var opslag om dig for bare fire dage siden. Nogle af dem tror du er en robot,”.

Langt størstedelen af QAnons konspirationer og holdninger deles på internettet, hvorfor det også er muligt for mennesker fra hele verden, som australske Jitarth Jadeja, at blive inkluderet i det ekstremistiske fællesskab.