Tandbørstning gik helt galt: Mand hastet på hospital

10/07/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En mand blev hastet på hospitalet, da han fuldstændigt fejlede under sin tandbørstning.

Mest læste i dag

En mand blev tvunget til at få fjernet en blodig tandbørste fra sin mave, efter at han ved et uheld slugte den under forsøget på at rense sin hals.

Inden for 24 timer fjernede læger en tandbørste, der var 19 cm lang, af frygt for at lade den forblive i maven i længere tid, da det kunne være fatalt.

Patienten, en 39-årig mand, hvis navn ikke blev offentliggjort, børstede sine tænder, da tandbørsten utilsigtet gled ned i hans hals.

Han skyndte sig til en nærliggende sundhedsklinik, der omgående henviste ham til et hospital over 100 km væk.

Røntgenbilleder og yderligere tests kunne ikke placere tandbørsten i mandens hals, hvilket førte lægerne til at konkludere, at den havde bevæget sig ned i hans mave.

Gennem en mindre operation blev børsten fjernet kort efter. Manden blev indlagt på hospitalet for at komme sig efter operationen og blev udskrevet et par dage senere.

Operationen fandt sted morgenen efter

Dr. Bomni Tayeng, en seniorkirurg ved Bakin Pertin General Hospital, hvor patienten blev henvist til, udtalte: "Patienten blev først taget til et privat hospital i Pasgihat, hvorfra han blev henvist til vores hospital."

"Vores øre-næse-hals-læge undersøgte patienten og planlagde en spiserørskopi. Jeg undersøgte patienten omkring kl. 18."

"En spiserørskopi blev udført tidligt om morgenen, hvor tandbørsten ikke blev fundet i spiserøret, der forbinder svælget (halsen) med maven."

"Dette indikerer, at tandbørsten var nået ned i maven."

Følte ingen smerte

Dr. Tayeng oplyste at patienten ikke følte smerter, efter at have slugt tandbørsten, og oplevede kun et mindre ubehag i den øvre del af sin mave.

Dr. Tayeng tilføjede: "Da tandbørsten ikke kunne detekteres på røntgenbilledet, besluttede jeg at udføre en eksplorativ laparotomi, mens patienten var under fuld narkose."

"Tandbørsten kunne let mærkes i maven og blev fjernet gennem et lille snit. Hele proceduren tog kun cirka 30 minutter."

Hospitalet meddelte, at manden blev udskrevet, da han kunne indtage væsker gennem munden igen og havde en hel dag uden problemer.