Skruer op for varmen: Her vil det føles som 37 grader

08/09/2023 15:28

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Kalenderen siger at sommeren er forbi - men det gør vejret ikke.

Mest læste i dag

Det kan godt være, at vi her i Danmark kan se frem til en weekend med temperaturer over 25 grader, men det er "ingen ting" i forhold til i Storbritannien. Her går de en weekend i møde, hvor der er udsigt til hedebølge - og fugtigheden kan få det til at føles meget varmere, end det faktisk er.

Torsdag blev årets hidtil varmeste dag i Storbritannien, hvor temperaturen nåede 32,6 grader i Wisley, Surrey, hvilket overgik den tidligere rekord på 32,2 grader fra juni.

Denne rekord kan dog blive slået lørdag, hvor meteorologerne melder om 32 grader, måske endda 33 grader.

Det skriver Daily Star.

Met Offices vejrkort har kortlagt, hvor de højeste temperaturer præcist vil forekomme både lørdag og søndag.

Lørdag forventer Met Office, at temperaturen når 32 grader i London og sydøst, 31 grader i Norfolk, Midlands og Yorkshire og 30 grader på sydkysten.

Cardiff kan forvente 29 grader, mens andre dele af landet får mellem 24 og 27 grader.

Hedebølgen fortsætter søndag, hvor temperaturerne er næsten uændrede.

Foto: Met Office (Lørdag den 9. september 2023)

Selvom de ovennævnte temperaturer lyder af meget, så vil fugtigheden og vindforholdene få temperaturerne til at føles endnu varmere end de faktisk.

Ifølge Netweathers vil London føles mere som 36 eller 37 grader på visse tidspunkter lørdag. Andre steder, der forventes at føles varmere end de er, på lørdag, er Norwich, Cambridge og Reading med 35 grader, samt Southampton, Luton og Leicester med 34 grader.

Forud for weekenden har Met Offices meteorolog, Steven Ramsdale, udtalt:

"Et højtryk er placeret sydøst for Storbritannien, hvilket bringer mere stabile forhold og temperaturer langt over gennemsnittet for årstiden. Mens de højeste temperaturer forventes i syd, er hedebølgeforhold allerede opfyldt for størstedelen af England og Wales, og dele af Skotland og Nordirland forventes også at fortsætte med at opleve nogle usædvanligt høje temperaturer."