Se videoen: Kys i chokoladereklame vækker harme

24/02/2021 14:04

|

Redaktionen

Foto: Cadbury/Youtube

Mest læste i dag

Den britiske chokoladeproducent, Cadbury, er kommet i massiv modvind efter en reklame for deres ikoniske påskeæg ’Creme Egg’ er blevet offentliggjort.

De fleste reklameproducenter er nok klar over, at der er visse ting, der ikke må eller skal indgå i en reklame, men at et kys kunne skabe så meget debat, havde de nok ikke regnet med hos Cadbury.

Det er dog præcist hvad der er sket, efter at Cadburys reklame for deres verdenskendte ’Creme Egg’ har ramt diverse tv- og internetmedier.

I den godt et minut lange reklamefilm, forsøger Cadbury, som man nu går i reklamer, at vise alle de skønne ting det lille cremefyldte chokoladeæg kan bruges til, og her har særligt en scene fået folk til tasterne på de sociale medier.

Til sidst i reklamen vises der et kys med et Creme Egg i midten, ’problemet’ er bare, at de er to mænd der kysser.

Der har fået over 48.000 mennesker, til at skrive under på en underskriftindsamling, der har til formål at få fjernet reklamen, ved hjælp af hjemmesiden Citizengo.org.

”Ved at have valgt et par af samme køn håber Cadbury åbenlyst på, at skabe opsigt og undgå kritik ved at hævde, at alle klager har rod i ’homofobi’, men medlemmer af LGBT-samfundet har også udtrykt, at de ikke bryder sig om kampagnen,” – Lyder det i forbindelse med underskriftindsamlingen, der fortsætter:

”Cadbury burde ikke gemme sig bag LGBT-rettigheder for at udøve en kampagne, der klar gør individer til seksuelle objekter. Hvis parret var heteroseksuelle, ville reklamen højst sandsynligt være forbudt på grund af det eksplicitte seksuelle indhold, og kyssets grafiske natur,”

Se videoen her