Så mange penge skal der til for at blive betragtet som velhavende i 13 storbyer i USA

05/04/2024 08:02

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Der er stor forskel på, hvad der skal til for at blive betragtet som velhavende i forskellige amerikanske byer.

Mest læste i dag

Amerikanere skal have en formue på mindst $2,2 millioner for at føle sig velhavende, ifølge Charles Schwabs årlige undersøgelse Modern Wealth Survey.

Selv hvis man har så mange penge stående i banken, kan det potentielt vise sig ikke være nok til at blive betragtet som rig i visse områder, fandt undersøgelsen ud af.

I San Francisco skal man have en formue på $4,7 millioner for at blive betragtet som velhavende. Det er faldet fra $5,2 millioner siden sidste års undersøgelse, men der er stadig langt over USA's gennemsnitlige husstandsformue på $121,700, ifølge Federal Reserves seneste data.

San Francisco havde det højeste beløb i undersøgelsen, som undersøgte 12 af de største områder i landet, der dækker 13 store byer. Her er formuen, man skal have for at blive betragtet som velhavende i forskellige steder i USA:

 1. San Francisco: $4,7 millioner

 2. New York City: $3,3 millioner

 3. Southern California (inkluderer Los Angeles og San Diego): $3,5 millioner

 4. Seattle: $3,1 millioner

 5. Washington, D.C.: $3 millioner

 6. Chicago: $2,3 millioner

 7. Houston: $2,1 millioner

 8. Boston: $2,9 millioner

 9. Dallas: $2,3 millioner

 10. Atlanta: $2,3 millioner

 11. Phoenix: $2,4 millioner

 12. Denver: $2,5 millioner

Formue dækker over værdien af de aktiver, en person eller virksomhed ejer, minus de forpligtelser de skylder. På trods af disse høje tal siger 48% af amerikanerne, at de føler sig velhavende. Dog har de, der gør, en gennemsnitlig formue på $560,000.

Muligvis relaterer det sig til, at 7 ud af 10 amerikanere siger, at velstand handler mere om ikke at stresse over penge end om formue.

Velstand er også et subjektivt begreb. Næsten to tredjedele af de adspurgte siger, at nydelse af forholdet til deres kære bedre beskriver, hvad velstand betyder for dem, end at have mange penge. Og næsten 66% af de adspurgte siger, at det er vigtigere at have tid end at have penge.