Restaurant indfører nyt gebyr: Er det over stregen eller helt retfærdigt?

14/11/2023 13:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et spisested har skabt røre ved at pålægge ekstra gebyrer målrettet en række børnefamilier, hvilket har udløst en blanding af forargelse og støtte fra kunderne.

Mest læste i dag

Restauranten har implementeret en "gebyrpolitik" rettet mod "voksne, der ikke formår at opdrage deres børn," hvilket har resulteret i, at visse kunder er blevet pålagt omkring 350 kr. på grund af deres urolige børn. Men er dette en fornuftig beslutning eller en overtrædelse af principperne for kundeservice?

Børn, der skaber uro, pålægges ekstra gebyrer

Ejerne af restauranten har klargjort på menuen, at der vil blive pålagt ekstra gebyrer for "voksne, der ikke kan opdrage deres børn." Derudover har de advaret om, at personer, der udviser uhøflighed over for personalet, vil blive bedt om at forlade stedet. Udover dette er der også blevet pålagt ekstra gebyrer for større selskaber på over seks personer, opdeling af regningen og bestilling fra fødselsdagsmenuen. Dette initiativ har forventeligt skabt uro blandt gæsterne, rapporterer Daily Star.

Blandede reaktioner online

På sociale medier og i online anmeldelser har kunder givet udtryk for deres utilfredshed med denne praksis. Et billede af menuen blev delt på Reddit og fik mere end 12.600 kommentarer. En bruger skrev: "Det overrasker mig, hvor mange forældre ikke tager sig af deres børn, der opfører sig dårligt på en restaurant." En anden kommenterede: "Jeg synes, det er en god idé med et gebyr for dårlig forældreskab – måske skulle flere etablissementer gøre dette."

Forsvar og kritik af gebyrpolitikken

På den anden side var der også dem, der ikke var enige i restaurantens politik. En Redditor sagde: "At være en 'Karen' går begge veje, og denne restaurant giver mig 'Karen'-vibes. Passiv-aggressiv menu, manglende konsistent formatering eller kapitalisering, kompliceret prissætning osv."

Debatten om forældreskab og restaurantetikette

Denne episode har udløst en bredere diskussion om, hvorvidt restauranter bør have ret til at pålægge gebyrer for urolige børn eller dårlig opførsel. Det rejser også spørgsmålet om, hvorvidt det er forældrenes eller restaurantens ansvar at håndtere urolige børn under et restaurantbesøg. Mens nogle mener, at det er en fornuftig idé at holde støjende og urolige børn i skak, mener andre, at det er en overtrædelse af god kundeservice og udtryk for en uhøflig holdning over for kunderne.

Gebyret for "dårlig forældreskab" illustrerer, hvordan restauranter forsøger at tackle udfordringerne ved at afbalancere god kundeservice med opretholdelsen af en behagelig atmosfære for alle gæster. Diskussionen forventes at fortsætte, da restauranter og kunder navigerer gennem de komplekse sociale normer, der er knyttet til at spise ude og god forældreskab.