Rapport har rystet England: En tredjedel af kirurger har været ofre for seksuelle overgreb

29/09/2023 21:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Resultaterne er blevet kaldt 'yderst chokerende'.

Mest læste i dag

En rapport udarbejdet af University of Exeter, University of Surrey og Working Party on Sexual Misconduct in Surgery har skabt stærke reaktioner inden for det britiske sundhedsvæsen på grund af sine yderst foruroligende resultater.

Ifølge rapporten, som BBC har fået adgang til, afslører den et alarmerende omfang af upassende kommentarer, nedladende adfærd og endda seksuel chikane og overgreb rettet mod kvindelige kirurger.

Ekstra Bladet har rapporteret om denne alarmerende situation.

Flere kvindelige kirurger har trådt frem og delt deres oplevelser om mandlige kolleger, der har udført uacceptabel adfærd, såsom at tørre deres pande med deres brystparti eller på en uanstændig måde have kontakt med deres kønsdele.

Endnu mere foruroligende er det, at nogle af kvinderne har rapporteret om tilbud om forfremmelser i bytte for seksuelle tjenester. Rapporten afslører, at næsten to tredjedele af de kvindelige deltagere har været udsat for seksuel chikane, og en tredjedel har været ofre for seksuelle overgreb inden for de seneste fem år.

BBC har interviewet flere anonyme kvinder, der har delt deres skræmmende oplevelser, herunder voldtægt i praktikperioden og seksuel chikane i operationsstuerne, mens andre medarbejdere så på.

Det er vigtigt at bemærke, at mænd også har været ofre for lignende former for chikane ifølge rapporten. Hele 24 procent af de mandlige deltagere i rapporten har rapporteret at have været udsat for seksuel chikane.

Rapporten er blevet peer-reviewed og forventes at blive offentliggjort i tidsskriftet British Journal of Surgery ifølge BBC.