I en tid, hvor sociale medier ofte fungerer som en nådesløs slagmark for diskussionen om kropsidealer og skønhedsstandarder, står historien om en kvinde, der blev betegnet som 'verdens grimmeste' i en YouTube-video, som en stærk påmindelse om internettets komplekse natur.
Denne kvinde, ved navn Lizzie Velasquez, har personligt oplevet de grusomme konsekvenser af at blive latterliggjort af mennesker over hele verden. I stedet for at bukke under for denne smertefulde ydmygelse, har hun forvandlet sin personlige tragedie til en stærk kampagne mod mobning.
Det løfter Daily Mail sløret for.
De fremhæver, hvordan kvinden, 20 år senere, har vendt situationen om ved at blive en dedikeret aktivist imod mobning.
Lizzies rejse fra at være et mobbeoffer til at blive en stærk fortaler mod mobning er ikke bare inspirerende, men også et bevis på den transformative kraft, der ligger i modstand og selvbestemmelse.
Da hun som ung teenager blev stemplet som 'verdens grimmeste', tilbragte hun dagene i isolation, bag en mur af tårer, og hun følte, at hendes liv var forbi. Men i dag, som en person født med Marfans syndrom og lipodystrofi (en tilstand der påvirker fordelingen af fedt i kroppen), befinder hun sig et helt andet sted i livet.
Hun fortæller selv, at alt ændrede sig tilbage i 2013, da hun holdt en TED Talk. Det var øjeblikket, hvor hun indse, "Dette er mit formål. Det er det, jeg skal bruge resten af mit liv på."
I dag har Lizzie sin egen YouTube-kanal med over 300.000 abonnenter, hvor hun deler en bred vifte af videoer med det formål at bekæmpe mobning.