Passagerfly vendte om: Uhyggelige billeder dukkede pludselig op på passagerernes telefoner

19/07/2023 10:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Et fly måtte vende om lige inden, det skulle til at lette, efter at en række passagerer havde modtaget nogle uhyggelige billeder på deres telefoner.

Mest læste i dag

Flyets passagerer havde netop indtaget deres pladser, klar til at blive transporteret fra Israel til Tyrkiet, da en bølge af frygtelige billeder pludselig bredte sig i kabinen. Panikken brød ud blandt alle passagerer, da de modtog en række fotografier, der viste forskellige flyulykker.

Ingen ombord vidste, hvem der havde sendt billederne til dem. Ifølge Kan News begyndte flyet at rulle, mens mange af passagererne modtog en AirDrop-anmodning med de foruroligende billeder. "Nogle accepterede anmodningen, mens andre ikke gjorde det," udtalte en passager til det førnævnte medie og tilføjede: "Rejsen blev afbrudt, og stewardesserne spurgte, hvor mange der havde modtaget billederne."

Foto: IAA

Politiet stod klar til at gå om bord, da flyet vendte tilbage, og alle passagerer blev eskorteret ud. Ifølge lufthavnschefen blev dette angiveligt begrundet med en sikkerhedshændelse, der krævede en ekstra bagagekontrol.

Ifølge radiostationen Galei Zahal modtog 166 passagerer de foruroligende billeder og besluttede alle at underrette personalet. Piloten besluttede derefter at vende Turkish Airlines-flyet om, så sikkerhedsvagterne kunne undersøge hændelsen.

Billederne viste blandt andet et flystyrt, der involverede et Turkish Airlines-fly, der styrtede ned i Amsterdam i 2009 og kostede ni mennesker livet. Et andet billede viste vraget af Asiana Airlines Flight 214 fra 2013, der styrtede ned i San Francisco og dræbte tre personer.

Selvom myndighederne endnu ikke har fundet den ansvarlige, har de udelukket muligheden for et cyberangreb. De er i stedet overbeviste om, at den person, der sendte billederne rundt, befandt sig ombord på flyet.

Lufthavnens sikkerhedspersonale undersøger nu sagen og har meddelt, at flyet vil kunne fortsætte, når de har bekræftet, at der ikke er nogen risiko for flyet og de ombordværende passagerer.