Nær ven død: Dronningen i stor sorg

21/04/2021 12:54

|

Redaktionen

Mest læste i dag

Når man er oppe i alderen, så risikerer man desværre også, at mennesker omkring en falder bort. Det har Dronning Elizabeth II særligt i den senest tid oplevet.

Den samme dag, som hendes mand, Prins Phillip, blev begravet, gik en af Dronningens nære venner bort. Det skriver den britiske avis Metro. Dødsfaldet tilføjer endnu en sorg til Dronning Elizabeth II, der havde været gift med Prins Phillip i 73 år.

Det er den 86-årige Sir Michael Oswald, der er gået bort. Han døde efter længere tids sygdom. I mange år var han Dronningens rådgiver inden for galopheste, som var en af Dronningens helt store interesser. De næsten 20 år som rådgiver bevirkede, at de to udviklede et godt venskab. Ofte blev Sir Michael Oswald fotograferet sammen med den royale familien, når de var til hestevæddeløb.

Sir Michael Oswald arbejdede oprindeligt som 'racing manager' for dronning Elizabeths mor. Det gjorde han fra 1970 indtil hun døde i 2002. Hans kone, Lady Angela, var i sin tid også ansat ved Dronning Elizabeths mor. Her arbejdede hun som hofdame.

I 2002 påbegyndte han sit arbejde for Dronning Elizabeth, som han bestred indtil han blev syg.

I 2020 blev Sir Michael Oswald kåret til ridder. Han modtog Knight Grand Cross of the Royal Victorian Order.

Sir Michael Oswald ville i dag være blevet 87 år. Han døde således fire dage før sin fødselsdag.