Mor udfører neglebehandling på nyfødt barn: Er det børnemishandling?

10/12/2020 09:27

|

Lukas Jepsen

Foto: Reddit

Mest læste i dag

Der er negleentusiaster, og så er der den kvinde der har delt et billede af sin babys negle, efter hun har filet dem helt spidse.

De fleste har nok på et tidspunkt hørt sætningen ”man må lide for skønheden”. Om det har været et utroligt stramt korset der i 1800-tallet til tider var ved at kvæle kvinder, eller et par ´killer-stiletter´ i 2020, så har mange igennem tiden måtte lide for skønheden.

Men der må være grænser. Eller det skulle man hvert fald tro det. For en anonym kvinde der benytter sig af det sociale medie Reddit, er det tilsyneladende aldrig for tidligt at lide for skønheden.

Sliber babynegle helt spidse

Kvinden har nemlig delt et billede af sit næsten nyfødte barns ene hånd, hvor neglene er filet spidse og skarpe, måske i modsætning til hvad moren er.

Godt ord igen. Kvindens beslutning om at give det lille og næsten nyskabte menneske en neglebehandling, kan vel sagtens opfattes på mange måder, både positivt og negativt. ¨

Desværre for kvinden og hendes kommende håndmodel, var langt de fleste reaktioner på Reddit, langt fra positive.

Langt fra positive reaktioner

Reaktionerne svinger fra generel hovedrysten, til folk der ligefrem mener at kvinden har sat sit eget barn i fare, ved at slibe neglene ned, da babyen ifølge dem kan ende med at skære sig selv, eller få en af de lange negle i øjet.

”Det kan betegnes som børnemishandling, hvis barnet skader sig selv med neglene?”

”Babyers negle er skarpe nok, som de er. De der negle kan rive dit ansigt op,”

Sådan lyder bare et par af reaktionerne fra brugerne.

Og skal man tro fagfolk, så er det med god grund.

Louise Lindhardt, der er sundhedsplejerske, oplyser på sundhed.dk, at babynegle skal holdes korte, for selvom de er bløde, er de stadig skarpe. Så morens beslutning virker i det lys en anelse uforståeligt.