Mor, der arbejder som kriminolog, fortæller hvad forældre aldrig bør købe til deres børn

27/02/2024 19:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Instagram/TikTok
Ifølge hende kan produktet, som ser 'nuttet' ud og som mange familier finder uskyldigt, bringe børnenes liv i fare.

Mest læste i dag

'Lad være med at tale med fremmede', 'Gå ikke med nogen, du ikke kender', og 'Tag ikke imod slik fra nogen'. Mange forældre gentager disse råd og bekymrer sig naturligvis om deres børns sikkerhed.

Men mange af dem ender med at bringe de små i fare uden at indse det, når de køber personaliserede genstande til dem. Sådan lyder det i hvert fald ifølge Dannah Eve i en video, der gik viralt på TikTok. Hun er både mor og har en uddannelse i kriminologi og psykologi.

I videoen fortæller hun, hvorfor tøj og tilbehør, der afslører børnenes navne, er farlige og gør dem til lette bytter for børnelokkere.

"Når de er små børn, gælder dette ikke, fordi du er sammen med dem. Og de vil sandsynligvis være på dit skød hele tiden. Desuden vil de endnu ikke reagere på deres navne", sagde hun.

"Men hvis dit barn er i skolealder, kan en rygsæk eller tøj med hans eller hendes navn desværre bringe dem i en meget farlig situation. Børnelokkere fremstår ikke som disse monstrøse mennesker. De fremstår som virkelig gode mennesker. At give dem adgang til barnets navn er noget, du aldrig ønsker at gøre," siger hun

"Lad os være ærlige. I det sekund nogen nævner et barns navn, og barnet vender sig om, har den person automatisk en fordel."

Dannah forklarede, at ved at kende navnet, kan personen lettere overbevise barnet om, at han eller hun kender dem eller deres forældre. Derfor er det bedst at undgå denne type tøj eller tilbehør.

Folk i kommentarsporet har takket Dannah for at dele tippet, da de ikke selv havde tænkt på det.

"Dette var aldrig faldet mig ind. Mange tak," skrev en mor.

"Jeg var lige ved at købe en rygsæk med min datters navn, fordi hun bad mig om det. Jeg vil forklare det for hende nu," skrev en anden person.

"Jeg er 32 år gammel, og min mor lod mig aldrig have personlige ting som barn af denne grund, og det vil jeg også gøre," lød det fra en tredje.

En række mødre og fædre delte deres egne tips til at forhindre folk i at få kendskab til deres børns navne.

"Du kan også sætte et tilfældigt navn (på tøj eller rygsække) og fortælle dem, at de ikke skal tale med nogen, der bruger det navn," skrev en person.

"Mit barn har to navne. Når som helst nogen, jeg ikke kender eller ikke står mig nært, spørger efter hans navn, siger jeg 'sikkerhedsnavnet'... Det som jeg ikke bruger," forklarede en anden.

"Præcis. Vi nævner heller ikke mine døtres navne, når vi er ude offentligt. Det er altid et kært kaldenavn som 'baby' eller 'prinsesse'. Du ved aldrig, hvem der lytter," lød det fra en tredje.

"Det gælder også for vandflasker! Jeg tror, mange overser det," skrev en fjerde.