Mekaniker med advarsel: Bilister bør aldrig trykke på denne knap, hvis de kører langt

08/11/2023 17:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Er du kommet til at bruge den?

Mest læste i dag

En erfaren bilmekaniker har brugt sin tilstedeværelse på sociale medier til at advare andre om en bestemt knap, man absolut bør undgå at bruge under langdistancerekørsel.

Denne advarsel retter sig mod, hvilken knap man bør undlade at trykke på, hvis man ønsker at undgå træthed under kørslen.

Scotty Kilmer, den pågældende mekaniker, er kendt for at drive en af de mest populære bilkanaler i Amerika, hvor han deler sin viden om køretøjer og deres funktioner.

I løbet af sin imponerende 55-årige karriere har han indsamlet en værdifuld erfaringsmængde, herunder indsigt i, hvornår det er klogt at undlade at anvende visse knapper i forskellige situationer.

Hvor skal luften komme fra?

Luftkilden er vigtig I en af hans seneste videoer satte Kilmer sig for at øge opmærksomheden omkring bilens klimaanlægsfunktioner og deres indvirkning på køretøjets kuldioxidniveau.

"I dag vil jeg forklare, hvorfor det er afgørende at indstille dit klimaanlæg til at bruge frisk luft i stedet for recirkulation," sagde han. "Recirkulation kan være nyttig, når vejret er ekstremt varmt, og du ønsker at køle bilen ned hurtigt."

Dog advarer Kilmer om, at dette kan udgøre en risiko under lange ture, da kuldioxidniveauerne i bilen begynder at stige på grund af den faldende iltniveau.

"Det kan føre til træthed på grund af iltmangel, så når du kører på motorvejen over lange strækninger, skal du sørge for at bruge frisk luft," forklarede han.

Hvis det bare er for varmt

Undtagelsen er ved høj varme I tilfælde, hvor det er ekstremt varmt udenfor, tillader Kilmer recirkulation, så længe man sørger for at åbne en af de bagerste vinduer.

"Hvis det er alt for varmt udenfor, kan du bruge recirkulation, men sørg for at have mindst ét bagrude åbent," rådede han. "Det vil give tilstrækkelig luftcirkulation til at holde dig frisk og vågen under kørslen."

Denne information kan vise sig uvurderlig for bilister, der kører lange afstande, da undersøgelser har vist, at højere end gennemsnitlige niveauer af kuldioxid i bilen kan påvirke førerens mentale skarphed og reaktionstider negativt over tid.

En seer kommenterede videoen med følgende ord: "Det er mærkeligt, men jeg har helt sikkert oplevet det, selvom jeg ikke var sikker på, om det var noget, jeg bildte mig selv ind... Jeg blev træt, og så åbnede jeg et vindue og ændrede indstillingerne, og inden for et minut følte jeg mig meget mere vågen!!! Dette tip har bekræftet mine mistanker."

En anden seer bemærkede humoristisk: "Som lastbilchauffør vil jeg helt sikkert tage dette i betragtning."

Kilde: Express