Mand testede positiv 78 dage i streg: Har ikke forladt hjemmet i 14 måneder

15/02/2022 09:16

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

"Jeg testede positiv for Covid i 78 dage i træk og har ikke forladt hjemmet i 14 måneder"


At teste positiv for coronavirus er stressende, og for de fleste mennesker sker det kun én eller to gange.

Men en mand har afsløret, at han er testet positiv for virussen 78 dage i træk - og ikke har forladt sit hjem i 14 måneder, det skriver The Sun.

Muzaffer Kayasan er testet positiv for coronavirus 78 dage i træk.


I denne tid har han kun kunnet se sin kone og søn personligt, men han har ikke fået lov til at have fysisk kontakt med dem.

Muzaffer Kayasan blev først testet positiv for coronavirus i november 2020.

På trods af at han havde leukæmi, sagde den 56-årige, at han ikke havde alvorlige symptomer med virussen og blev udskrevet fra hospitalet kort efter infektion.

I Tyrkiet, hvor Muzaffer er, betyder reglerne om isolation, at man skal isolere sig i syv dage efter man er blevet smittet.

Siden han først fangede sygdommen, har han tilbragt ni måneder på hospitalet og yderligere fem måneder i sit hjem i Istanbul.


Muzaffer har ikke været i stand til at have fysisk kontakt med sin kone og søn i denne tid, men de har kunnet besøge ham.

Han fortalte, at han først troede, at han bare var bærer af sygdommen, men han har nu erfaret, at det "ikke er tilfældet".

"Jeg tror, ​​jeg er mere udsat for virussen," siger han. "Selv en kat, der går forbi vinduet, kan smitte mig," jokede han.

"Jeg blev restitueret, men jeg har stadig resterne af Covid-19 i min krop. Dette er den eneste forklaring, jeg fik på de positive tests,” tilføjer han.

”Jeg har ikke noget andet problem her end at jeg ikke kan røre mine kære.

"Det er meget hårdt. Jeg kan ikke engang blive vaccineret på grund af min tilstand."

Muzaffers situation er sjælden, men videnskabsmænd har udført undersøgelser af, hvorfor folk fortsætter med at teste positive efter deres første infektion.

Eksperter i laboratoriet hos Whitehead Institute Member afslører, at genetiske sekvenser fra coronavirus kan integreres i værtscellerne (mennesket) i en proces, der er kendt som omvendt transkription.

Det betyder, at der stadig er virus i systemet, som fortsat kan opfanges af test.

PCR-tests er mere følsomme til at opfange virussen end kviktests, og eksperter har tidligere sagt, at laterale flows fungerer bedst, når du ikke er symptomatisk.

Eksperterne forklarerer, at Covid-virus kan integreres i det menneskelige genom, og at omkring otte procent af vores DNA faktisk allerede inkluderer genomer fra gamle vira.

Forfatter til undersøgelsen Liguo Zhang forklarede: "SARS-CoV-2 er ikke et retrovirus, hvilket betyder, at det ikke har brug for omvendt transkription for dets replikation.

"Men ikke-retrovirale RNA-virussekvenser er blevet påvist i genomerne af mange hvirveldyrarter, herunder mennesker."

Eksperterne studerede forskellige prøver og fandt et genetisk træk kaldet en retrotransposon, også kendt som springgener.

Disse gener kan aktiveres af en virus og er i stand til at "springe" under forhold med høj stress.

Virus belaster kroppen i høj grad, da dit immunsystem arbejder hårdt på at bekæmpe det.

Det er derfor, nogle mennesker kan opleve en høj puls, når de har Covid, da hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blodet rundt i kroppen.

Høje stresstilstande omfatter også kræft eller aldring - som er kraftfulde værktøjer, når det kommer til genetiske ændringer - hvilket også er med til at forklare Muzaffers situation.