De fleste virksomheder gør det klart for nye ansatte, at alt, de skaber i arbejdstiden, ikke længere er deres intellektuelle ejendom. Det fjerner dog ikke skuffelsen ved at opgive rettighederne til alt, du har brugt tid på, når du forlader et job.
I et Reddit-opslag med titlen: 'Jeg har lige slettet tusindvis af timers arbejde fra mit gamle job', som senere blev delt på en TikTok-konto, beskrev en mand, hvad der skete, da han indså, at hans tidligere arbejdsgiver stadig brugte arbejdet, han havde skabt, på trods af at have fortalt ham, at han ikke var kompetent nok til jobbet.
Medarbejderen arbejdede som videografer, der skabte indhold til sociale medier. På trods af at have lavet op til 50 videoer hver dag hævdede manden, at han kun blev betalt en smule over minimumsløn.
"Jeg arbejdede som freelancer og var på en løs kontrakt. Jeg var desperat efter pengene," sagde han for at retfærdiggøre, hvorfor han ville gøre så stor en indsats for så lille belønning.
Arbejdsbyrden var 'vanvittig', men han formåede at følge med firmaets krav i seks måneder. Ud over den lave løn og de hårde krav, beskrev han arbejdsmiljøet som 'bittert' og 'spydigt'. Han anklagede endda ledelsen for at skabe problemer mellem medarbejderne for sjov.
Da seks måneder i jobbet nærmede sig, samlede manden resultaterne af det arbejde, han havde udført. Blandt andet lavede han et diagram, der målte salg, der var kommet som et resultat af det indhold, han havde skabt.
Han bad om en lønforhøjelse for at kompensere for den trafik, han havde leveret, og det hårde arbejde, han havde udført for den pågældende virksomhed.
Manden sammenlignede endda sin løn med branchestandarder for at demonstrere, at han blev underbetalt.
Hans håb var, at ledelsen ville forstå og korrigere hans løn. Han sagde, at selvom han kunne tjene flere penge et andet sted, ville han elske at fortsætte med at arbejde for virksomheden i samme kapacitet.
Få timer efter at have fremlagt sit forslag, fyrede virksomheden ham og sagde, at han ikke 'ydede nok'. Han hævdede selv, at han havde fremlagt klare data, der forbandt hans kampagner med øget salg.
Alligevel fik han at vide, at hans indhold ikke havde produceret den ønskede effekt og derfor ikke længere var nødvendigt for virksomheden.
Naturligt nok var manden rasende. For at gøre ondt værre kæmpede han i måneder for at finde arbejde.
Tre år efter at være blevet kasseret af en virksomhed, han havde givet alt til, fandt den tidligere ansatte en mappe på Google Drive,
han havde oprettet og delt med virksomheden under sin ansættelse. Han fandt ud af, at 18 medarbejdere stadig aktivt brugte hans skabeloner, justeringer og forudindstillinger til at producere indhold til deres sociale medier.
Han kunne ikke tro, at virksomheden havde frækheden til fortsat at bruge tjenesten, som han betalte for.
Så han gemte alle sine filer på et lokalt drev på sin computer og slettede mappen i Google Drive. Dermed efterlod han ingen aktiver tilbage til sin tidligere arbejdsgiver, herunder projekter, der allerede var i gang.