Mand lader kæmpeedderkop bo i hans hus: Årsagen vil overraske dig

09/10/2023 14:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
For mange af os, der bor i Danmark, er udsigten til at finde en edderkop i vores hjem en forfærdende tanke, uanset hvor stor eller lille den måtte være.

Mest læste i dag

I Australien ser tingene en smule anderledes ud. Ikke alene er edderkopperne betydeligt større der, men de er også langt mere tilbøjelige til at snige sig rundt i folks hjem.

Alligevel betyder det ikke nødvendigvis, at disse skræmmende kryb er mere velkomne end i Storbritannien. Undtagen en person, Jake Gray, som glædeligt lod en kæmpe huntsman-edderkop bo i sit hjem i over et år og endda gav hende kælenavnet Charlotte.

I en historie, der ligner mareridtets stof, afslørede australieren Jake, at i stedet for at smide den giftige edderkop ud, havde han "observeret hende vokse" i løbet af det seneste år.

Da han besøgte en australsk edderkop-Facebook-side, forklarede han, at han anså Charlotte for den ideelle "roommate" og håbede, at hun ville fortsætte med at vokse, mens hun boede hos ham.

Selvom de fleste af os næppe kan forestille os at dele vores hjem med en kæmpe edderkop, forklarede Jake til IFL Science, at han og hans familie altid har tolereret disse særlige spindlere på grund af deres evne til at holde kakerlakker i skak.

"Vi bruger ikke giftige kemikalier til skadedyrsbekæmpelse," tilføjede han, "bare lidt fluespray her og der."

For at hjælpe deres børn, Jack og Bella, med at vænne sig til Charlotte i deres hjem, besluttede Jake og hans familie at give edderkoppen navnet Charlotte.

I en tale i 2020 forklarede den to-børns far: "Vi opdagede Charlotte første gang for 12 måneder siden, og hun var større end normalt. I løbet af året ville hun dukke op, og det var en fornøjelse at se hende spise en asiatisk husgekko."

Selvom det måske lyder frygteligt, viser det sig, at huntsman-edderkopper faktisk ikke er så farlige, som man måske tror. Selvom de producerer gift, er det yderst usandsynligt, at de nogensinde vil bruge det mod mennesker.