Mand i chok: Fik fartbøde på over 9 millioner kroner

31/10/2023 05:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Han tabte kæben, da han måtte sande at have fået en bøde på 9,9 millioner kroner.

Mest læste i dag

Mange danskere vil sandsynligvis genkende, at fartbøder normalt udmåles i hundreder eller tusinder af kroner. I USA er situationen imidlertid en helt anden, hvor en enkelt mand har modtaget en bøde, der kan få selv den mest ihærdige hastighedsovertræder til at blegne.

Med en astronomisk sum på ni millioner danske kroner har denne bøde fastsat en ny standard for, hvad det kan koste at bryde færdselsloven.

Den belgiske mand, der blev ramt af denne enorme bøde, fungerer nu som et symbol på, hvad der kan gå galt, når teknologi og bureaukrati svigter.

Dette er rapporteret af abcnews.

De skjuler heller ikke, at den massive bøde skyldes en fejl i det system, der beregner fartbøder. Da manden fra Georgia, USA, i september trådte for hårdt på speederen, blev han præsenteret for en bøde på imponerende 1,4 millioner dollars, svarende til svimlende 9,9 millioner danske kroner.

Manden, der næppe kunne tro sine egne øjne, tog kontakt til retsvæsenet i håbet om, at det var en fejl. Her blev han informeret om, at han kunne vælge mellem at betale bøden eller møde op i retten i december.

Men situationen var imidlertid anderledes, end den lignede ved første øjekast. Efter at fartdjævelen havde delt sin historie med medierne, blev det senere afsløret, hvorfor bøden lød på 9,9 millioner danske kroner. Det viste sig, at dette beløb blot var genereret af et computerprogram og kun var anvendt som en midlertidig værdi, indtil den endelige bøde ville blive fastlagt af retten.

Manden kan nu trække vejret lettet op, da bøder i retssystemet aldrig kan overstige 1.000 dollars, svarende til 7.000 danske kroner, i staten Georgia. Dette gælder, hvis man har kørt mere end 56 km/t over den tilladte hastighedsgrænse.