Mand får forbud mod at flyve i 10 år på grund af sit navn

02/04/2024 11:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En passager påstod, at han uretmæssigt blev sortlistet af easyJet, fordi han deler navn med en anden passager, der fik forbud mod at flyve på grund af forstyrrende adfærd.

Mest læste i dag

21-årige Kieran Harris fortalte britiske medier, at han opdagede problemet efter at have bestilt en billet til en flyvning fra Liverpool til Alicante i april sidste år.

Flyvningen skulle afgå den 25. maj, men den 24. maj fortalte han til Mirror, at han modtog en e-mail om, at han ikke kunne gå om bord på flyet eller noget andet easyJet-fly.

Årsagen? Han var under et "10 år langt flyveforbud" på grund af "tidligere forstyrrende adfærd". Flyselskabets forbud udløber ikke før marts 2031. Harris blev fjernet fra sine venners booking aftenen før han skulle afsted.

"Jeg var knust. Jeg kunne ikke helt forstå det. Jeg var ikke længere på bookingen, jeg havde ikke en plads på flyet, og der var ingen grund til overhovedet at tage ud i lufthavnen," sagde han.

Problemet var, at han blev forvekslet med en anden Kieran Harris. Én der ikke kun deler navn med ham, men også fødselsdato. Uheldigvis var denne Harris beruset og ustyrlig på en easyJet-flyvning i 2021, hvilket resulterede i en fængselsdom og et langt forbud fra flyselskabet.

Efter at have bekræftet sin identitet, fjernede flyselskabet det utilsigtede forbud, og Harris nåede sin flyvning. Harris sagde dog, at den stressende oplevelse betyder, at han ikke vil flyve med flyselskabet igen. Da han bookede en måned i forvejen, havde flyselskabet rigelig tid til at kontakte ham om problemet, sagde han.

En talsperson for easyJet undskyldte for den forkerte kommunikation og sagde, at de ville sørge for en form for "gestus af god vilje".

"Vi traf denne beslutning i god tro, da hr. Harris delte samme navn og fødselsdato og fløj fra samme region i Storbritannien som en passager, vi tidligere havde givet et forbud for en alvorlig forseelse om bord," sagde flyselskabet.

Dette er ikke første gang Harris har lidt konsekvenserne af sin navnebrors handlinger. Han sagde, at han har overvejet at ændre sit navn for at undgå forbuddet og andre problemer, han har oplevet på grund af at have et navn, der alarmerer myndighederne.

Den unge mand hævdede, at Metropolitan Police trængte ind i hans hjem i 2022 under antagelsen af, at han var "den anden Harris". Angiveligt er de også dukket op ved hans families hjem for at afhøre ham om en alvorlig bilulykke, han intet vidste om.

Harris sagde, at forvekslingerne har været "så frustrerende", og hvis de fortsætter med at ske, ville han ændre sit navn.