Mand bygger mur omkring sit hus og lever isoleret i 55 år: Alt for at beskytte sig mod frygten for kvinder

09/07/2024 13:34

|

Nicolai Busekist

Foto: YouTube
Som 16-årig indså Callitxe Nzamwita fra Rwanda, at hans panikanfald og åndedrætsbesvær skyldtes gynofobi, som er frygten for kvinder. Derfor lukkede han sig inde i huset og gik aldrig ud igen.

Mest læste i dag

Callitxe Nzamwita har ikke forladt sit hus i 55 år. Siden han var 16 år gammel har han levet isoleret i sit hjem i Rwanda i Østafrika, og ikke tilladt nogen at komme ind.

For ham er det et offer, men han ville klare det i endnu et halvt århundrede, hvis nødvendigt. Udenfor er der kvinder - og de er årsagen til hans problemer.

Selvom det er sjældent, er Nzamwita ikke den eneste mand med gynofobi, som er frygten for kvinder. Hans historie blev kendt efter offentliggørelsen af en video på YouTube, hvor han fortæller om sit liv.

"Grunden til, at jeg lukkede mig inde, er, at jeg tror, jeg ikke burde tale med kvinder. Jeg vil ikke have kvinder omkring mig, fordi de skræmmer mig," forklarede han til Afrimax TV.

For at beskytte sig mod kvinder har Nzamwita bygget en lille mur omkring sit hus af siv og reb eller tekstiler for at holde dem sammen.

"Når vi forsøger at hjælpe ham, lader han os ikke komme tæt på. I stedet må vi kaste ting til ham. Han lader os ikke komme tæt på, men accepterer, hvad vi giver på afstand," sagde en nabo i videoen, der taler på vegne af det omkringliggende samfund.

Den lille dokumentar forklarer, at Nzamwita tog denne beslutning 'på grund af fattigdom'. Videnskaben siger dog, at det er et tilfælde af gynofobi, som kan stamme fra 'tidligere oplevelser eller kulturelle påvirkninger'.

Denne fobi, der bliver betragtet som en mental forstyrrelse af Psych Central, kommer ofte med følelser af afsky, hvilket forårsager stor angst hos patienten.

For Nzamwita har det betydet adskillige panikanfald, når kvinder nærmede sig, med symptomer som stramhed i brystet, hurtig hjerterytme og åndedrætsbesvær, forklarede El Español. Derfor valgte han at skabe sit eget lille fristed.

Trods dette offer hævder Nzamwita at leve lykkeligt. Hans hus har kun ét rum, hvor han gør alt. Hans seng bruges både til at sove og lave mad. Og det er også på 'værelset', at han klarer alle daglige behov.

"Den måde, jeg lever på, er nok for mig. Jeg har aldrig drømt om at have en kvinde, og det er jeg tilfreds med," fremhævede han.