Lidl-ansat havde 69 sygedage på 16 måneder og blev fyret: Nu får han 140.000 kroner i erstatning

08/11/2023 09:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En Lidl-medarbejder, der blev afskediget fra sit job efter at have mistet 69 dages arbejde i en 16-måneders periode, er blevet tilkendt næsten 140.000 i erstatning, efter at fyringen blev anset for uretfærdig.

Mest læste i dag

En tidligere medarbejder hos Lidl, der blev afskediget efter at have været fraværende på arbejdet i 69 dage over en 16-måneders periode, er blevet tilkendt en erstatning på næsten £14.000.

Mihalis Buinenko havde været ansat på Lidl's hovedkontor i Irland i omkring 11 år, da han blev afskediget i 2021 på grund af hans gentagne fravær. Workplace Relations Commission (WRC) afgjorde, at supermarkedsgiganten uretfærdigt havde afskediget Mihalis Buinenko på grund af hans fravær, og fastslog, at han var berettiget til en erstatning på €16.000 fra virksomheden.

Lidl Irland afviste påstandene om uretfærdig afskedigelse og fastholdt, at deres beslutning var "rimelig og fair."

I maj 2021 gennemførte de en undersøgelse af hans påståede uforudsigelige fraværsmønster. Paul Twomey BL, der repræsenterede Lidl Ireland, udtalte, at undersøgelsen konkluderede, at der var alvorlige overtrædelser i forhold til forstyrrelser af virksomhedens normale drift. Rapporten angav, at hr. Buinenko havde været fraværende fra arbejdet på 69 forskellige lejligheder. Der blev også fremsat påstande om, at han havde forladt arbejdspladsen tidligt 10 gange i samme periode og havde taget uautoriserede og uretmæssigt forlængede pauser på 13 lejligheder.

Hr. Twomey påpegede, at medarbejderen blev afskediget på grund af overtrædelse af virksomhedens regler og manglende fremlæggelse af gyldige grunde for sit fravær og tidlige afgange.

En regional logistikchef hos Lidl forklarede for WRC, at det gennemsnitlige antal arbejdsdage, en medarbejder gik glip af på årsbasis, var seks. Han påpegede imidlertid, at hr. Buinenko havde været fraværende fra arbejdet i omkring 20 % af sine arbejdsdage, hvilket betød, at hans kolleger var nødt til at arbejde ekstra for at dække hans fravær.

Selvom han havde gennemført "flere samtaler" med hr. Buinenko vedrørende hans hyppige fravær, bemærkede manageren, at hans adfærd forblev uændret. Under krydsforhøret af hr. Buinenkos advokat, Dermot Sheehan BL, indrømmede manageren, at de 69 fraværsdage, som hr. Buinenko havde haft, ikke var uretmæssige, da de fulgte Lidls politik for sygeorlov.

Hr. Buinenko indrømmede under afhøringen, at hans tilstedeværelse tidligere havde været et anliggende for Lidl og anerkendte problemet. I sin afgørelse fastslog WRC-officer Anne McElduff, at hun mente, at Lidl havde fulgt de korrekte disciplinære procedurer.

Dog påpegede hun, at det kun at tildele hr. Buinenko det samlede antal sygeorlovsdage og andre tidspunkter, hvor han forlod arbejdet uden tilladelse, ikke gav ham mulighed for at udfordre specifikke datoer og tidspunkter. Ms. McElduff argumenterede for, at samtalerne mellem parterne om hans tilstedeværelse ikke var tilstrækkeligt detaljerede til at begrunde hans afskedigelse.

Derfor fik han medhold i retssagen.