Læge erklærer ældre mand død af naturlige årsager: Kort tid senere afsløres chokerende fejl af bedemanden

09/11/2023 07:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En læge blev tilkaldt til en livløs ældre mands hjem, bekræftede hans død og oplyste, at den 74-årige døde af naturlige årsager. Han havde overset en vigtig detalje.

Mest læste i dag

Den uventede hændelse udspillede sig søndag i Skarżysko-Kamienna, en polsk by beliggende omkring 140 kilometer syd for Warszawa.

Da datteren af den ældre borger, der boede alene i sin lejlighed, besøgte ham om eftermiddagen, opdagede hun sin far liggende på sengen, indhyllet i et tæppe og uden synlige livstegn. Dette fik hende til at tilkalde politiet.

Ifølge Super Express, en polsk avis, befandt manden sig i en alvorlig helbredstilstand. En tilkaldt læge konkluderede, at den 74-årige var afgået ved døden som følge af sin høje alder og bemærkede intet usædvanligt.

Det var imidlertid de ansatte fra et begravelsesfirma, som ankom få minutter senere til lejligheden, der hurtigt opdagede lægens fejltagelse. De observerede en kniv, der stak ud af den afdødes bryst, skjult under tæppet.

Politiet og anklagemyndigheden indledte straks en efterforskning af sagen.

Mysteriet omkring denne hændelse har efterladt efterforskerne med mange ubesvarede spørgsmål. Ifølge en talsmand for politiet blev det oprindeligt udelukket, at nogen havde medvirket til mandens død.

Det er stadig uklart, hvordan lægen, der konstaterede døden, kunne have overset tilstedeværelsen af kniven i den afdødes bryst. På nuværende tidspunkt er det vanskeligt at fastslå, hvordan dette kunne ske, udtalte en talsmand for distriktsanklagerens kontor i Skarżysko-Kamienna til Gazeta Wyborcza.