Læge bad kvinde forlade skadestuen - måneder senere viste det sig, at det skulle han aldrig have gjort

06/10/2023 17:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Ung kvinde blev bedt om at forlade skadestuen, da lægen mente, hendes følelsesløshed “bare” skyldtes angst, men situationen tog en alvorlig og uventet drejning.

Mest læste i dag

I december 2021 blev den 21-årige Chandler Plante smittet med COVID-19. Hun oplevede milde symptomer og kom sig på blot en uge. Imidlertid skulle hendes sande udfordringer først manifestere sig nu.

Cirka tre måneder senere begyndte hun at erfare følelsesløshed i sine hænder og underarme. Dette fik hende til at opsøge akut hjælp. Desværre blev hun afvist og blev fortalt, at hendes symptomer var resultatet af angst.

Ikke desto mindre fortsatte kvindens symptomer, og den 28. juni afslørede en hjernescanning, at de symptomer, som tidligere var blevet fejlagtigt tilskrevet angst, faktisk skyldtes alvorlige iskæmiske slagtilfælde.

Et iskæmisk slagtilfælde opstår, når en blodprop blokerer blod- og iltforsyningen til hjernen, en tilstand der ofte er livstruende.

På dette tidspunkt var Chandler Plantes hjerne så betændt, at det begrænsede iltoptaget i hendes arterier, og en operation blev nødvendig for at redde hende.

Kun en måned efter operationen begyndte den indsatte stent at forskyde sig og blokere hendes synsnerven, hvilket resulterede i tab af synet på det ene øje.

Lægerne kunne ikke fastslå en klar årsag til hendes lidelser, da scanninger ikke viste tegn på en hjernesvulst eller lignende.

Chandler Plante gennemgik en række forskellige behandlinger og medicinformer, men i april 2023 begyndte hun endelig at opleve forbedringer i sin tilstand efter at have modtaget en specifik behandling.