Irak er blevet mødt med kraftig kritik efter et nyt lovforslag, der foreslår at sænke den seksuelle lavalder fra 18 til 9 år.
Forslaget, som er udarbejdet af konservative shiamuslimske partier, blev andenbehandlet i september.
Ud over at sænke den seksuelle lavalder indebærer lovforslaget også begrænsninger i kvinders rettigheder, herunder skilsmisse, arv og forældremyndighed.
Det kontroversielle forslag har skabt bekymring både nationalt og internationalt.
Bag lovforslaget står en streng fortolkning af islamisk lov, hvor initiativtagerne hævder at ville beskytte unge piger mod "umoralske forhold."
Men ifølge Helle Lykke Nielsen, lektor ved Mellemøststudier på Syddansk Universitet, kan loven tværtimod føre til alvorlige overgreb og yderligere svækkelse af unge pigers rettigheder.
Det skriver TV 2.
"De bliver endnu mere sårbare," siger Nielsen, der også påpeger, at piger risikerer kontrol og pres fra svigerfamilier fra en meget ung alder.
Dette markerer en væsentlig afvigelse fra den nuværende lovgivning, som har sikret juridisk beskyttelse af piger.
Situationen i Irak er markant anderledes end i 1959, hvor landets lovgivning om personlig status blev anset som en af de mest progressive i Mellemøsten.
I dag præges Irak af konflikter og interne spændinger efter Saddam Husseins fald, hvilket har givet traditionelle shiamuslimske grupper øget indflydelse. Det er netop disse grupper, der står bag forslaget om ændring af lov 188, som regulerer personlige rettigheder og beskyttelse.
Europa-Parlamentet har også reageret kraftigt på udviklingen. I en erklæring fra oktober opfordrede parlamentet den irakiske regering til at afvise forslaget, da det vurderes at krænke landets internationale forpligtelser, især i forhold til kvinders rettigheder.
Det understreges, at en vedtagelse af loven kan få alvorlige konsekvenser for Iraks internationale relationer, herunder mulige sanktioner og tilbageholdelse af økonomisk bistand.