Kvinde raser mod Burger King: - Kvalmende og ulækkert!

19/03/2023 13:00

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Kvinde fik et chok, da hun læste på Burger Kings hjemmeside.

Det bliver nemmere og nemmere at vælge vegetarisk eller vegansk, selv på de verdensomspændende burgerkæder. Men ikke alle har samme krav til, hvordan maden skal tilberedes.

For er det nok, at burgeren eller nuggetsene er plantebaserede, hvis de bliver stegt i samme olie som fiske- og kyllingeburgere? Det mener en norsk kvinde ikke.

I en mail til norske DinSide skriver kvinden følgende:

- Når Burger King markedsfører plantebaseret mad, lyder det fantastisk, men de undlader at nævne, at den vegetariske/veganske mad, der skal steges, er stegt i samme olie som kylling og fisk. For at få den information skal du gå ind på deres hjemmeside. Jeg blev chokeret, da jeg læste dette på Burger Kings hjemmeside.

Hun mener, at dette er information, der også bør gøres mere tydelig i restauranterne, ikke kun på hjemmesiden.

- For mig, der er vegetar, var det utroligt kvalmende og ulækkert! Det er virkelig at vildlede folk! Når du tror, ​​du spiser vegetarisk, så er det badet i kyllingeolie!, skriver hun videre.

Ikke muligt

- Sådan som driften af ​​vores restauranter er indrettet i dag, så har vi desværre ikke mulighed for at tilberede vegetariske og plantebaserede produkter separat. Vores plantebaserede burgere grilles på Burger Kings signaturgrill. Produkter, der er stegt, såsom fisk, kylling og plantebaserede nuggets, steges i samme olie, skriver Gudrun Kathle Lægreid, fra Publicis MS på vegne af Burger King, i en mail til DinSide.

Hun erfarer dog, at mange sætter pris på, at de tilbyder plantebaserede alternativer, selvom de ikke har separate produktionslinjer.

Mangler forståelse

- Det kan vel ikke være så svært at få en separat stegestation til vegetarmad?, lyder det fra kvinden.

Hun mener, at Burger King har en manglende forståelse for, hvad vegetarer/veganere står for. Og det gør hende frustreret.

- Hvis du har truffet et aktivt valg om at være vegetar/veganer, uanset årsag, forventer du, at maden bliver håndteret med dette for øje, skriver hun og tilføjer:

- Jeg har mistet tilliden til, at vegetarisk mad, der tilbydes på restauranter/fastfood-steder, rent faktisk er vegetarisk.

Gudrun Kathle Lægreid oplyser, at den plantebaserede pop-up restaurant i Storgata i Norge er helt kødfri, så her kan alle spise vegetariske og veganske burgere med god samvittighed.

Hos McDonald's ser det noget anderledes ud. Her har de altid stegt vegetarmaden i en olie for sig selv, fortæller Kristina Johansen, kommunikationschef i McDonald's.