Kvinde fyret efter hendes arbejdsgiver brugte særlig teknologi til at vise, at hun 'ikke tastede nok derhjemme'

09/05/2024 13:29

|

Nicolai Busekist

En kvinde blev fyret, da det stod klart for hendes arbejdsgiver, at hun ikke tastede nok på tastaturet, når hun arbejdede hjemmefra.

Mest læste i dag

At arbejde hjemmefra har altid været en velsignelse i forklædning for dem, der kan lide at tilbringe det meste af deres arbejdsdag med at lave absolut ingenting. Men en kvinde fandt for nylig ud af på den hårde måde, at man kun kan slippe af sted med at lave ingenting i en begrænset periode.

38-årige Suzie Cheikho blev fyret fra sit job, efter hendes chef overvågede hendes computer og indså, at hun ikke lavede meget (hvis overhovedet noget) arbejde. Nu har kvinden afsløret, at hun får overførselsindkomst og frygter, at hun aldrig finder et andet job igen.

Kvinden blev fyret fra sin stilling hos Insurance Australia Group efter 18 år, da hendes chef fandt ud af, at hun 'ikke tastede nok' på de dage, hvor hun arbejdede hjemmefra.

Suzie Cheikho missede oprindeligt nogle deadlines og møder og var meget utilgængelig. Efter hun ikke indleverede et aftalt dokument, blev der foretaget en gennemgang af hendes aktivitet, inklusive det præcise antal gange, hun havde tastet på tasterne på sit tastatur fra oktober til december.

På den dag hun loggede på, blev det rapporteret, at hun havde et 'meget lavt' antal tastetryk. Over 117 timer i oktober, 143 timer i november og 60 timer i december registrerede Cheikho nul tastetryk.

Da hun til sidst blev spurgt om dette, satte Cheikho spørgsmålstegn ved nøjagtigheden af resultaterne og sagde: "Jeg har aldrig ikke arbejdet."

Fair Work Commission afviste hendes klage over uretfærdig afskedigelse sidste måned, hvilket startede en debat om, hvorvidt chefer bør have lov til at spore din aktivitet, mens du arbejder hjemmefra. 

"Det er pinligt, at denne historie er gået viralt. Ingen vil ansætte mig. I 18 år på arbejdspladsen fik jeg kun én advarsel," sagde Cheikho til Daily Mail.

Men det er ikke kun dårlige nyheder for Cheikho, da hendes nyfundne berømmelse har betydet, at hun har udviklet en smule influencerstatus. Det gjorde, at hun kunne tjene lidt penge, der hjælper med at betale hendes regninger.

"Jeg tjener en lille smule penge fra TikTok - lige nok til at dække mine regninger. Det handler alt sammen om mit mentale helbred. Jeg er fortaler for det på grund af de mentale sundhedsproblemer, jeg har haft - så jeg øger bevidstheden ved at tale om det live," sagde hun.